SJEIKE KAR: MERCEDES-MAYBACH G 650 LANDAULET


Mercedes is een tijdje terug al begonnen aan de laatste reis van de G-Klasse. Dat doen ze door er speciale versies van te maken. Een geschifte G63 6×6, een 4×4²-afgeleide daarvan, noem het en ze brengen het. Nu gooien ze een vleugje luxe over de G-Klasse. SJEIKE KAR: MERCEDES-MAYBACH G 650 LANDAULET.

De 650 in de naam staat voor de 630 pk sterke 6.0 V12. Die brengt ook lekker 1.000 Nm voort, zodat je best uitkijkt dat je geen putten graaft in het wegdek als je vertrekt. Analyseren we verder de benaming, dan zien we dat Mercedes hem onder het Maybach-logo schuift en er nog een Landaulet-benaming achteraan plakt. Landaulet, van de open versies van verlengde versies van luxeversies van bepaalde seriewagens. Dat wil dus zeggen dat de wielbasis extra lang is, de ingenieurs gooiden er maar liefst 58 cm extra tussen. In totaal is de wagen met 5,35 meter 67 centimeter langer dan de reguliere vijfdeurs G-Klasse. Niet slecht voor een cabrio.

LANGE LUXE

Voor het interieur zorgde Mercedes-Maybach onder andere voor zetels uit de S-Klasse. Achteraan wordt een eigen infotainment geboden, met tussenin een glazen wand om de passagiers van de chauffeur te scheiden.

Wie de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet wil zien, rept zich volgende maand naar het autosalon van Genève, waar Mercedes een plaatsje voor deze supercabrioterreinwagen voorzien heeft. Wie hem wil kópen moet zich haasten, want Mercedes-Maybach bouwt hem in een oplage van slechts 99 exemplaren. En naar ons idee zijn er al een hele hoop sjeiks geïnteresseerd.

bron: autofans.be

SJEIKE KAR: MERCEDES-MAYBACH G 650 LANDAULET

Recent Content