Shell-spaarpuntenactie loopt compleet uit de hand


Wie 999 punten spaarde, kreeg een E-reader van Shell. Een chocoladereep van 1,20 euro was al goed voor 100 punten, dat wordt natuurlijk chaos. Shell-spaarpuntenactie loopt compleet uit de hand.

De actie werd in Duitsland gehouden. Daar moest je binnen een maand aan je 999 punten zitten en dan was de E-reader t.w.v.129 euro van jou. Klanten van Shell konden de punten via producten uit de shop en met het tanken verzamelen.

Een Duitse website gericht op voordeelacties gaf aan dat een reep Rittersport op bepaalde dagen 100 punten opleverde. Ofwel, voor een investering van zo’n 12 euro kreeg je een E-reader van 129 euro. Daarnaast waren er meerdere producten die veel punten opleverden, ze werden allemaal razendsnel via social media verspreid.

Dit zoete aanbod zorgde voor een stormloop op de E-reader. Hierdoor was de voorraad van 10.000 stuks al na drie uur vergeven. Shell verontschuldigde zich voor de falende actie, maar zegt ook dat ze bij de start van het puntensysteem al meldde dat de actie loopt zolang de voorraad van E-readers strekt. (via: spiegel.de)

 

Shell-spaarpuntenactie loopt compleet uit de hand

Recent Content