SF MOTORS VERGEVORDED IN TECHNIEK VOOR AUTONOOM PARKEREN


Autonoom parkeren van elektrische auto’s is een belangrijke eerste stap om autonoom rijden de standaard te maken. SF Motors lijkt daarin nu een belangrijke stap te zetten. De fabrikant denkt dan ook dat de nieuwe mogelijkheden heel veel bestuurders van lastige situaties af gaat helpen. Dit maakt het een belangrijke ontwikkeling. SF MOTORS VERGEVORDED IN TECHNIEK VOOR AUTONOOM PARKEREN.

ONTWIKKELING

Autonoom parkeren is natuurlijk niet nieuw. In de afgelopen tien jaar is er veel ontwikkeling te zien op dit gebied. Het was dan ook één van de weinige zaken die al vroeg door de traditionele autofabrikanten werd geadopteerd. Dat er desondanks door SF Motors wel nog altijd verder aan de techniek is gewerkt geeft aan hoeveel groter de mogelijkheden nog lijken te zijn. De startup uit Californië maakt het nu echt volledig autonoom.

AUTO’S

SF Motors, dat in 2016 werd opgericht, presenteerde eerder in 2018 al twee modellen waar het de komende tijd mee gaat werken. Deze auto’s moeten verschillende features krijgen die ze moeten onderscheiden van alle modellen van alle fabrikanten die er nu al zijn. Het volledig autonoom parkeren, waarbij werkelijk niets hoeft te worden gedaan door de bestuurder is één van die features. Zelfs het gereedzetten door parallel stil te staan is volgens het patent van de startup niet langer nodig. Dit is dus een flinke stap voorwaarts ten opzichte van de techniek die tot op heden werd gebruikt.

COMPLEXE SITUATIE

Het is bovendien ook nog eens zo dat de auto’s van SF Motors straks kunnen parkeren in zogenaamde complexe situaties. Dat betekent dus dat ook op drukke parkeerterreinen waar veel verkeer is zonder problemen gereden kan worden en geparkeerd kan worden zonder dat een bestuurder hoeft in te grijpen of bij te springen. Alle situaties kunnen door de auto’s worden ingeschat. Op welke termijn de techniek beschikbaar komt is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat dit vanaf eind 2019 het geval zal gaan zijn. Of dit ook direct in Europa zo zal zijn is ook niet bekend.

Bron: elektrischeauto.nl

SF MOTORS VERGEVORDED IN TECHNIEK VOOR AUTONOOM PARKEREN

Recent Content