SEAT VOEGT DE TARRACO FR PHEV TOE AAN HET BESTAANDE GAMMA


Vandaag heeft Seat de eerste beelden getoond van de nieuwe Tarraco FR PHEV. Het is de eerste plug-in hybride vanuit deze fabrikant en vermoedelijk ook niet de laatste. Seat zal deze SUV ook meenemen naar de IAA die binnenkort van start gaat. Seat heeft de Tarraco FR PHEV alvast online aan het publiek getoond. Geduld moet je nog wel even hebben voor deze versie, want de productie wordt pas in de loop van volgend jaar opgestart. SEAT VOEGT DE TARRACO FR PHEV TOE AAN HET BESTAANDE GAMMA.

STOER FR-PAKKET

Seat wil hun allereerste PHEV zeker niet als suffe auto door het leven laten gaan. Hun eerste plug-in hybride wordt dan ook direct een sportieve versie van de bestaande Tarraco. Wie een beetje bekend is met het merk Seat weet dat de badge ‘FR’ voor sportief staat binnen het merk. Zo wordt de Tarraco FR PHEV met enkele sportieve details zoals wielkastverbreders, 19-inch lichtmetalen velgen, aluminium pedalen, een sportief stuur en sportstoelen. Het mogelijk stoffige imago weet Seat dan direct weg te vegen. Overigens zal de ‘standaard’ Tarraco ook beschikbaar gaan komen als PHEV.

SPORTIEF

Met het stoere FR-pakket is natuurlijk ook een sportief rijgedrag gewenst. Aan deze combinatie ontbreekt niets. De nieuwe Tarraco FR PHEV kan een sprint trekken in 7,4 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid van dit model ligt op 217 km/h. Sportief is de auto dus zeker. Onder de kap vinden wij een 1.4 TSI benzinemotor terug die 150 pk levert. Dit wordt nog eens aangevuld door de elektromotor van 116 pk. Hierdoor komt het systeemvermogen uit op 245 pk en is er een koppel beschikbaar van 400 Nm. Hiermee is de Tarraco FR PHEV direct de krachtigste versie die tot op heden beschikbaar is. Het accupakket is 13 kWh groot. Met deze cijfers moet de nieuwe Tarraco FR PHEV ruim 50 kilometer elektrisch kunnen rijden. De aandrijflijn zien wij overigens al terug in de Volkswagen Passat GTE. In dat opzicht is er dus niets nieuws aan de horizon.

CONCURRENTIE

Seat maakt het direct lastig voor zichzelf. In deze categorie tref je modellen aan zoals de Peugeot 3008 en 5008. Begin volgend jaar komt Ford nog met de Kuga plug-in hybrid. Wij moeten daarnaast niet vergeten dat Mitsubishi nog de immens populaire Outlander PHEV in de catalogus heeft staan. Elke model heeft weer zijn specifieke eigenschappen en de Tarraco kan het zeker winnen als de prijs en kwaliteit goed is. Bij Seat twijfelen wij hier echter niet aan en het kan zomaar zijn dat de Tarraco FR PHEV een verkoophit kan gaan worden. De prijs van deze plug-in hybride zal begin volgend jaar kenbaar worden gemaakt, aldus Seat.

Bron: elektrischeauto.nl

SEAT VOEGT DE TARRACO FR PHEV TOE AAN HET BESTAANDE GAMMA

Recent Content