SEAT SUV KOMT ER IN 2016


Het nieuws van een SUV voor SEAT hing al een tijdje in de lucht maar pas vandaag bevestigde het management dat er daadwerkelijk eentje op de planning staat ingeschreven. SEAT SUV KOMT ER IN 2016.

Niet direct naar de dealer lopen, pas in 2016 komt de SEAT SUVeraan. Dat verklaarde topman Jürgen Stackmann bij de bekendmaking van de jaarcijfers van het Spaanse automerk.

“This is an excellent piece of news, since it takes SEAT into a new territory, in one of the largest and fastest growing segments in the world”, aldus Stackmann, “the SUV is an important pillar in the future corporate strategy and is a major step forward on the road to reaching sustainable profitability for the company.”

Op dit moment zijn 900 ingenieurs betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe wagen. Hoe ver hij zal afwijken van de eveneens in de lucht hangende Skoda SUV is niet bekend. Ook over de vormgeving van SEAT’s SUV werd nog niks gelost, de eerder getoonde concept cars IBX en Tribu, stuitten telkens op een njet in de ontwikkelingsfase.

Bron

SEAT SUV KOMT ER IN 2016.

Recent Content