SEAT PRESENTEERT NIEUWE MII OP ROADSHOW IN OSLO


De nieuwe SEAT Mii zal alleen verkrijgbaar zijn in een volledig elektrische versie. Hiermee zal de compacte SEAT ongetwijfeld een nieuwe doelgroep aan gaan trekken. SEAT heeft voor de wereldpremière van de nieuwe Mii gekozen voor Oslo plaatsvinden. In de ‘elektrische hoofdstad van Europa’ – er worden in Noorwegen meer auto’s met elektromotor dan met brandstofmotor verkocht – zal de eerste ‘SEAT on Tour’ roadshow van start gaan. SEAT PRESENTEERT NIEUWE MII OP ROADSHOW IN OSLO.

VOORVERKOOP IN SEPTEMBER

De voorverkoop van de nieuwe SEAT Mii zal waarschijnlijk in september van start gaan. Veel gegevens zijn er nog niet bekend. Wel is het waarschijnlijk dat hij de accu en aandrijflijn zal delen met de nieuwe Skoda Citigo iV. Dat houdt in dat hij een accupakket van 36,6 kWh zou krijgen. Hiermee is een actieradius van ongeveer 265 kilometer (WLTP) mogelijk. Ook vertelt SEAT dat de Mii concurrerend geprijsd zal zijn. Luca de Meo, voorzitter van SEAT: “Toegankelijkheid is een van de belangrijkste kenmerken van SEAT.”

ELEKTRISCH OFFENSIEF

Met deze roadshow, die later ook andere Europese steden aan zal doen, laat SEAT zien waar haar elektrische offensief uit bestaat. Tijdens deze roadshow laat SEAT niet alleen de nieuwe Mii zien maar zal ook de el-Born en de CUPRA Formentor te zien zijn. Luca de Meo, voorzitter van SEAT: “Als wereldreferentie op het gebied van elektrische mobiliteit is het volkomen logisch om de Mii als wereldpremière naar Noorwegen te brengen en de nieuwste technologie van SEAT te presenteren met twee producten die de markt in 2020 zullen schudden: de SEAT el-Born en de CUPRA Formentor. Het is nu het juiste moment en Oslo is de juiste plaats.”

EL-BORN EN CUPRA FORMENTOR

De SEAT el-Born is het tweede model dat wordt gebouwd op het bekende MEB-platform van de Volkswagen Group en heeft duidelijke overeenkomsten met de Volkswagen ID.3. De Cupra Formentor is een sportieve CUV die op de roadshow met een plug-in hybride-uitvoering wordt getoond. De hybride aandrijflijn van de Cupra Formentor zou een systeemvermogen van 245 pk hebben en in volledig elektrische modus een actieradius van 50 kilometer hebben.

 

ANDERE EV’S

SEAT wil de komende jaren maar liefst zes geëlektrificeerde modellen op de markt brengen. Dit zijn niet volledig elektrische voertuigen, er komen ook plug-in hybride modellen. Dat is niet alleen de eerdergenoemde Cupra Formentor. De nieuwe generatie van de Leon en de Tarraco krijgt bijvoorbeeld ook een plug-in hybride uitvoering.

PLATFORM VOOR COMPACTE EV’S

Het MEB-platform is bedoeld voor compacte middenklassers. Omdat er ook veel vraag naar kleinere EV’s is, gaat SEAT hier ook een kleinere versie ontwikkelen. Er kunnen met dit nieuwe platform compacte, betaalbare EV’s met een vanaf-prijs van minder dan 20.000 euro worden gebouwd.

LEIDEND IN MICROMOBILITEIT

SEAT zal binnen de Volkswagen Groep ook de stedelijke micromobiliteitsstrategie gaan leiden. De Spaanse autobouwer is al enige tijd actief op het gebied van micromobiliteit. Een mooi voorbeeld is de Minimó, een concept dat SEAT op de roadshow zal tonen. Een ultracompacte EV die het comfort en de veiligheid van een auto combineert met de wendbaarheid van een tweewieler. Naast de Minimó heeft SEAT ook nog de eXS KickScooter, een in samenwerking met Segway ontwikkelde elektrische step.

Bron: elektrischeauto.nl

 

SEAT PRESENTEERT NIEUWE MII OP ROADSHOW IN OSLO

Recent Content