SEAT ONTHULT ELEKTRISCHE MINIMO CONCEPT


Ook SEAT gaat zich storten op de ontwikkeling van een elektrische stadsauto. De kleine Minimo moet zich gaan mengen in de strijd met vele andere elektrische één- en tweezitters. Het concept werd vandaag onthuld op de Mobile World beurs die in Barcelona plaatsvindt. De auto zal ook daadwerkelijk in productie gaan. SEAT ONTHULT ELEKTRISCHE MINIMO CONCEPT.

MOTOR

In veel opzichten is de SEAT Minimo meer geïnspireerd op een motor dan op een auto. Dit heeft de fabrikant zelf aangegeven. Het wilde de flexibiliteit en wendbaarheid van een motor. Alleen wilde het wel het comfort van een auto behouden. Dat is bereikt met de auto zoals die op dit moment in concept klaar is. Daarom wil de fabrikant ook direct doorpakken en een productieversie gaan maken.

 

HELFT

De SEAT Minimo is niet meer dan 50 procent van een gemiddelde personenauto op dit moment. Dat komt doordat de auto slechts 2,5 meter lang is en niet meer dan 1,24 meter breed. Dat neemt niet weg dat er wel nog altijd gewoon twee personen in kunnen. Dit is opvallend, want de auto werd vooral vergeleken met de Renault Twizy. Die is echter toch wel flink anders dan de Minimo. Het concept is immers wel volledig afsluitbaar en biedt plaats aan niet één, maar twee personen in een 1+1 opstelling. Daardoor heeft de auto volgens kenners flink wat potentie in de groeiende markt voor kleine auto’s.

KLAAR IN 2021

SEAT mikt op een introductie in 2021. Dan moet een auto klaar zijn die 100 kilometer op een volle batterij kan rijden. Wel wil de fabrikant er zeker van zijn dat de batterij binnen een handomdraai te verwisselen is. Op die manier kan er worden gezorgd dat er niet om de 100 kilometer een laadpunt hoeft te worden gezocht door de bestuurder. De fabrikant denkt dit kunnen doen voor een prijs die lager is dan de kosten voor het gebruik van deeldiensten. Dit zou rijders trekken.

Bron: elektrischeauto.nl

SEAT ONTHULT ELEKTRISCHE MINIMO CONCEPT

Recent Content