SEAT MAAKT ELEKTRISCHE MII VOOR ZICHZELFEgoïstisch met een doel, dat is de eMii die Seat onthulde op het Mobile World Congress in Barcelona. Want de elektrische Mii gaat gebuikt worden als een proeftuin voor technologie die we in 2019 in Seats eerste elektrische productiewagen zullen zien. SEAT MAAKT ELEKTRISCHE MII VOOR ZICHZELF.

Tien exemplaren zal Seat bouwen van de eMii. Niet om geld uit de zakken van gefortuneerde Spanjaarden te slaan, wel om ze te geven aan werknemers. Die zullen er de komende maanden rondjes mee rijden in en rond Barcelona om nieuwe technologie uit te testen. Daarbij gaat het niet zozeer om de aandrijving, want de 82 pk sterke elektromotor komt vanuit broertje Volkswagen e-UP! – wel om connectiviteitssoftware uit te testen.

Specifiek gaat het over een navigatiesysteem dat alternatieve routes kan voorspellen op basis van de verkeersdrukte of weet te zeggen dat die onderbroeken waar je al weken naar kijkt eindelijk in solden staan in de plaatselijke onderbroekenwinkel. Althans, daar zou de technologie naar toe kunnen groeien.

Daarmee vindt het Spaanse merk natuurlijk niet het warm water opnieuw uit, wel gaat het mee op de trend van connectiviteit waarbij het infotainmentsysteem in de wagen een verlengstuk wordt van je smartphone. In 2018 moet die technologie uitrollen naar Seat-modellen in 2019 krijgen we het eerste elektrische model van het Spaanse merk.

bron: autofans.be

SEAT MAAKT ELEKTRISCHE MII VOOR ZICHZELF

Recent Content