SAMENWERKING LIDL, KAUFLAND EN VOLKSWAGEN OP HET GEBIED VAN LAADINFRASTRUCTUUR EN DEELAUTO’S


Lidl en Kaufland zetten een strategische stap in de ontwikkeling van hun e-mobiliteitsoplossingen. Ze gaan een samenwerking aan met het WeShare deelautoprogramma van Volkswagen. De infrastructuur in Berlijn wordt dankzij deze samenwerking bij de vestigingen Lidl en Kaufland uitgebreid tot 70 oplaadpalen met 140 oplaadpunten. SAMENWERKING LIDL, KAUFLAND EN VOLKSWAGEN OP HET GEBIED VAN LAADINFRASTRUCTUUR EN DEELAUTO’S.

OVERDAG VOOR KLANTEN, ’S NACHTS VOOR DEELAUTO’S

Bovendien zullen de laadstations ook veel efficiënter worden gebruikt. Overdag staan de oplaadpunten ter beschikking van de klanten. Buiten de openingstijden gebruikt Volkswagen de uitgebreide infrastructuur voor het nachtelijk opladen van de WeShare-vloot. Deze bestaat in eerste instantie uit 1500 e-Golf voertuigen en wordt nog uitgebreid met 500 e-Up! Auto’s. De samenwerking begint eind juni en de uitrol van de oplaadpunten in Berlijn is al begonnen. In totaal zullen 60 oplaadpunten bij de Lidl-vestigingen en tien andere op de terreinen van Kaufland worden gerealiseerd. Het zijn voornamelijk snelladers en de elektriciteit voor alle oplaadpunten is voor 100 procent afkomstig van hernieuwbare energie.

SLIMME MOBILITEITSOPLOSSINGEN

De samenwerking met Volkswagen is een win-winsituatie voor zowel klanten als partners. “We willen de stedelijke mobiliteit vormgeven. Met onze talrijke locaties op relevante knooppunten in Berlijn kunnen we een landelijk netwerk van oplaadpunten opbouwen. Overdag profiteren onze klanten van het toenemende aantal oplaadpunten en wij leveren een belangrijke bijdrage aan de mobiliteitsomslag in Duitsland”, zegt Wolf Tiedemann, hoofd Centrale Dienst van Lidl Deutschland. Jörg Dahlke, hoofd internationale bouw bij Kaufland, voegt hieraan toe: “Autodelen met EV’s moet koste wat het kost worden bevorderd. Daarom stellen wij onze bestaande oplaadpunten buiten de openingstijden graag ter beschikking van de WeShare-vloot. Hierdoor kunnen meer mensen deze milieuvriendelijke technologie gebruiken. Dit is duidelijk in lijn met onze e-mobiliteitsstrategie.” Christian Senger, lid van de raad van bestuur van het merk Volkswagen Passenger Cars met de verantwoordelijkheid voor Digital Car and Services: “Supermarkten zijn de tankstations van de toekomst. De mogelijkheid om de auto op te laden tijdens het winkelen is een ideale oplossing. Samen met Lidl en Kaufland verbeteren we de laadmogelijkheden voor klanten en vooral voor onze WeShare-vloot. Dit is de volgende consequente stap van Volkswagen om de openbare ruimte via samenwerkingsverbanden uit te rusten met laadpunten in het hele land.”

LIDL BOUWT AAN LANDELIJKE INFRASTRUCTUUR IN DUITSLAND

Lidl breidt momenteel haar netwerk van e-laadstations sterk uit. Met de 60 laadstations die in het kader van de samenwerking met Volkswagen WeShare worden gebouwd, is bijna elke tweede Lidl vestiging in Berlijn uitgerust met een laadstation. In maart kondigde Lidl aan dat het tegen het einde van het jaar ongeveer 400 e-laadpunten zal installeren bij haar vestigingen in heel Duitsland. Kaufland heeft dit voorjaar haar 100e snellaadstation in gebruik genomen. Het bedrijf ondersteunt e-mobiliteit als een toekomstgerichte ontwikkeling en zal deze ook in de toekomst blijven stimuleren. Eind 2020 zijn er in het hele land nog eens 100 snellaadstations gepland bij de vestigingen van Kaufland.

Bron: elektrischeauto.nl

SAMENWERKING LIDL, KAUFLAND EN VOLKSWAGEN OP HET GEBIED VAN LAADINFRASTRUCTUUR EN DEELAUTO’S

Recent Content