SAMEN STERK: OPEL EN PSA WILLEN SAMENSMELTEN


UPDATE: Opel doorbreekt radiostilte en spreekt van overname door PSA. SAMEN STERK: OPEL EN PSA WILLEN SAMENSMELTEN.

In principe niets nieuws, want moederbedrijf van Citroën, DS en Peugeot, PSA dus, is al langer dikke vriendjes met het Duitse Opel. Niet gek als je weet dat tot 2013 Opel serieus wat aandelen had in de groep. Getuige daarvan zijn een samen ontwikkeld platform voor ongeveer alle nieuwe SUV’s van de merken. Die alliantie kreeg misschien wel een kleine deuk in 2013, beide bedrijven zoeken nu terug toenadering voor een verregaande samenwerking.

Realistisch zal zo’n samenwerking vooral gedeelde technologie opleveren voor een resem aan nieuwe modellen. Een manier om productiekosten te drukken. Kijk maar hoe de Volkswagen Groep een platform deelt over eigen merk, Audi, Seat en Skoda. Moeten we de roddels in de wandelgangen geloven, dan is PSA en GM – moederbedrijf van Opel – heel dicht bij een akkoord.

UPDATE(15/02) Opel heeft een bericht de wereld ingestuurd waarbij het verdere verklaring biedt rond de geruchten. Verder dan een samenwerking zou het zelfs gaan over een overname. Want Opel en Britse wederhelft Vauxhall kunnen wel eens in de portefeuille van Peugeot en Citroën belanden. Hieronder alvast de verklaring:

Sinds 2012 hebben General Motors en PSA Group een alliantie doorgevoerd, die tot op heden drie projecten in Europa omvat en substantiële synergiën voor de twee groepen genereert. Binnen dit kader onderzoeken General Motors en PSA Group eveneens geregeld de mogelijkheden voor bijkomende uitbreiding en samenwerking. PSA Group en General Motors bevestigen dat zij een groot aantal strategische initiatieven bestuderen die erop gericht zijn de winstgevendheid en de operationele efficiëntie te verbeteren, met inbegrip van een mogelijke overname van Opel/Vauxhall door PSA. Er is geen garantie dat een akkoord zal bereikt worden.

bron:autofans.be

SAMEN STERK: OPEL EN PSA WILLEN SAMENSMELTEN.

Recent Content