Saleens Tesla Model S komt er zo uit te zien


Werp een blik op de voorkant van deze door Saleen opgeleukte Tesla en vertel ons: is het een verbetering ten opzichte van de reguliere Model S? Saleens Tesla Model S komt er zo uit te zien.

Het pk-hongerige Saleen verdient zijn brood doorgaans met het tunen van Mustangs en het bouwen van supercars. Serieuze supercars. Recent kondigde Steve Saleen aan dat er ook een elektrische creatie in de planning zat. Later bleek het te gaan om een omgebouwde Tesla.

Dit weekeinde zijn de eerste schetsen onthuld. De elektrische Model S(aleen) heeft een nieuwe voor- en achterbumper van carbonfiber gekregen, een grotere set velgen met daarachter keramische remschijven en een diffuser die de Tesla – samen met de toch al platte onderkant – meer downforce moet genereren, bijgestaan door de omhoogstaande spoiler op de achterklep.

De groter vraag is echter wat Steve en zijn Saleen-werknemers met de aandrijflijn hebben gedaan. Daarover laat hij enkel het volgende los: “The true Saleen mark will be best exhibited by the mechanical enhancements that will only be seen as the live vehicle hits the streets this summer”. Meer pk’s? Wij gaan er gemakshalve maar even vanuit. Maar durft Saleen het ook aan om doodleuk de elektromotor van Tesla te vervangen en een krachtiger exemplaar tussen de achterwielen te leggen? Het zal hoe dan ook niet al te gunstig zijn voor de actieradius van het accupakket, tenzij hij volledig Bob Lutz op Musks elektrosedan gaat en er een plofmotor inhangt. Dat zou nog eens een stunt zijn.

 

Saleens Tesla Model S komt er zo uit te zien

Recent Content