Russisch triootje: Lada Vesta, X-Ray en Vesta WTCC


Vandaag opent de tweejaarlijkse Autosalon van Moskou zijn deuren, en Lada neemt 3 modellen mee naar zijn thuiswedstrijd. Het zijn voorproefjes op wat komen gaat, nog geen volwaardige modellen. Russisch triootje: Lada Vesta, X-Ray en Vesta WTCC.

Lada en zijn moederbedrijf AvtoVAZ zijn onder de keiharde nieuwe manager Bo Andersson wellicht van de ondergang gered, het verliest de laatste jaren wel fors terrein op de automarkt. De gemiddelde Rus koopt liever een Chevrolet dan een Lada. Met een modellenoffensief moet het tij gekeerd worden, vandaag krijgen we een eerste impressie.

De Vesta sedan is nieuw, en moet op termijn de Priora vervangen. Zie het dus als de groter broer van de Granta. De X-Ray SUV is een dorontwikkeling van het concept dat wetwee jaar geleden al zagen, en in feite een Dacia Sandero Stepway met een andere body. AvtoVAZ is namelijk sinds dit jaar voor het grootste deel eigendom van Renault-Nissan, dat via een holdingconstructie een meerderheidsbelang heeft opgebouwd. Hij heeft nu niet 3 maar 5 deuren.

Beide modellen moeten ongeveer eind volgend jaar, begin 2016 hun marktintroductie beleven in Poetinland. In 2015 trapt de Vesta WTCC af; hij staat dan aan de start van een nieuw raceseizoen. 

Russisch triootje: Lada Vesta, X-Ray en Vesta WTCC

Recent Content