ROTTERDAM START PILOT ELEKTRISCH DEELRIJDEN MET DE LEV


Het delen van voertuigen is (grote) steden is niets nieuws. Steeds meer bedrijven en gemeentes maken deelfietsen, -scooters en andere -voertuigen toegankelijk. Sinds gisteren rijden er in Rotterdam ook elektrische deelauto’s. Wethouder Bokhove gaf gisteren het officiële startschot voor een pilot voor deelrijden met de elektrische Lev in Rotterdam. Het servicegebied voor de elektrische autootjes ligt tussen Kralingen, Spangen, Blijdorp en Kop van Zuid. ROTTERDAM START PILOT ELEKTRISCH DEELRIJDEN MET DE LEV.

LEV

De gemeente start de proef met 30 kleine elektrische auto’s, genaamd Lev en is in feite een Birò. In augustus moeten er 120 van deze autootjes rondrijden. De Lev is een kleine auto die ruimte biedt aan maximaal twee personen en een klein beetje bagage. De wagentjes zijn volledig elektrisch en rijden maximaal 45 kilometer per uur. Iedereen vanaf 18 jaar, met een geldig rijbewijs, kan tussen 07:00 uur en 22:00 uur gebruik maken van de Lev. Met een app op je telefoon, beschikbaar voor iOs en Android, zoek je naar een beschikbare Lev in jouw buurt en ontgrendel je het voertuig. Omdat de Lev een brommobiel is, mag je er er alleen mee op de weg rijden en moet je verplicht parkeren in een autoparkeerplek.

 

Aan het eind van iedere dag worden de Levs door het bedrijf achter de Lev weer door de stad verspreid. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor het opladen van de accu’s. Als consument kun je in de app het batterijniveau van de Lev zien, maar ook het bedrijf houdt het batterijniveau in de gaten. Indien nodig laden zij de accu op of wisselen ze een lege accu om voor een volle. Met een volle accu kan de Lev ongeveer 90 kilometer rijden.

KOSTEN

Het gebruiken van de Lev is niet gratis. Ontgrendelen kost 1 euro en daarna betaal je per minuut 40 eurocent. De gemeente zelf ziet naast toeristen, de inwoners van Rotterdam als hun belangrijkste doelgroep. Je betaalt alleen voor de rit zelf, want parkeren is gratis in het servicegebied op reguliere autoparkeerplaatsen.

Bron: elektrischeauto.nl

ROTTERDAM START PILOT ELEKTRISCH DEELRIJDEN MET DE LEV

Recent Content