ROLLS-ROYCE SWEPTAIL TOONT WAAROM RR BAZEN DER COACHBUILD ZIJN


Leuk natuurlijk, zo’n Rolls Dawn maar de kans is reëel dat je in Monaco er meer dan eentje tegen zal komen. Waardoor de echte rijken richting RR trekken met de vraag of ze geen ‘one-off’ kunnen bouwen. Met resultaten zoals deze Sweptail, de duurste Rolls die de Britten ooit in elkaar hebben geschroefd. En misschien ook meteen de knapste creatie van de laatste jaren. ROLLS-ROYCE SWEPTAIL TOONT WAAROM RR BAZEN DER COACHBUILD ZIJN.

Vier jaar lang was deze Sweptail in ontwikkeling, een prestigeproject voor een anonieme gefortuneerde klant. Met de Phantom als basis en een coupélijn als resultaat. Eentje die daardoor misschien wel de grootste moderne tweezitter op onze planeet wordt. De extravagante zwierige achterkant is een knipoog naar de wagens van de jaren 30 en de gehele achterbank mocht plaats maken voor houten schap met verlichte glazen lip. Gewoon omdat het kan natuurlijk.

Verder pronkt Rolls met het cleanste dashboard dat ze ooit hebben gebouwd. Al doen ze niet de moeite om daar een plaatje van de wereld in te sturen. Waarschijnlijk omdat we nu eenmaal niet gefortuneerd genoeg zijn om het te mogen aanschouwen. Over dat fortuin gesproken; Rolls rept met geen woord over de prijs maar laat wel weten dat het duurste wagen is die ze ooit richting een klant stuurden. In de wandelgangen der geruchten zweeft een prijs van 10 miljoen dollar. Gelukkig kreeg de klant in de prijs een setje bijpassende reiskoffers achterin.

ROLLS-ROYCE SWEPTAIL TOONT WAAROM RR BAZEN DER COACHBUILD ZIJN

Recent Content