ROLLING THE CITY ONTHULT REGIS LEV’S


De Amsterdamse start-up Rolling the City lanceerde vorige week in de Westergasfabriek in Amsterdam de geheel nieuwe Regis Epic0-serie. Dit is een geheel nieuwe Light Electric Vehicle (LEV) waarmee het bedrijf de Amsterdamse binnenstad duurzamer en leefbaarder wil maken. ROLLING THE CITY ONTHULT REGIS LEV’S.

De nieuwe Regis Epic0 is per direct leverbaar. Hij is verkrijgbaar in verschillende opbouwvarianten zodat hij perfect kan worden aangepast voor de uiteenlopende vervoerstaken. Hij werd tijdens de onthulling getoond als pick-up, dichte besteller en chassiscabine maar andere configuraties zijn ook bespreekbaar. Begin volgend jaar zal Rolling the City de serie verder uitbreiden. Dan komt er onder meer een kipper en speciale versies voor afvalverzameling en gekoeld transport. De versie met chassiscabine is bij uitstek geschikt voor een opbouw op maat. De Regis Epic0 heeft een laadvermogen van 700 kg. De actieradius is maximaal 170 kilometer. Dat zou meer dan voldoende moeten zijn voor een goed gevulde werkdag in de Amsterdamse binnenstad.

EERST AMSTERDAM, DAARNA MEER

Rolling the City levert de LEV’s in eerste instantie alleen in Amsterdam. Het is echter de bedoeling dat het afzetgebied daarna snel wordt uitgebreid. Marijn Romer, co-founder van Rolling the City, benadrukte tijdens de onthulling van de Epic0 ook de groeiende belangstelling voor duurzaam stedelijk transport. “Steeds meer gemeenten kondigen zero-emissie zones aan voor hun binnensteden, waardoor de vraag naar elektrische cargo-oplossingen snel toeneemt. Daarnaast maken meer en meer bedrijven uit eigen overweging de stap naar emissievrij vervoer. Tot dusver zijn er echter nog weinig 100% elektrische bestelauto’s beschikbaar die nu al inzetbaar zijn om aan die vraag te voldoen, tegen een concurrerende prijs. Met de Regis Epic0 levert Rolling the City sinds deze maand een serie slimme cargo-oplossingen die per direct leverbaar zijn,” aldus Romer.

MADE IN ITALY

De Amsterdamse start-up maakt de LEV’s niet zelf maar betrekt ze van Regis Motors. Deze Italiaanse fabrikant, onderdeel van Mecaprom Motors, was ook bij de onthulling van de Regis0-serie aanwezig. Cristiano Regis, CEO van Regis Motor vertelt dat LEV’s ook voor zijn bedrijf nog betrekkelijk nieuw zijn:  “Mecaprom Motors heeft als belangrijke speler in de internationale auto-industrie veel ervaring in het leveren van elektrische aandrijfconcepten voor grote merken binnen wereldwijde auto-industrie, waaronder FCA, Alfa Romeo en Honda. Met de Epic0 brengen we nu voor het eerst ook zelf een uitgebreide serie LEVs op de markt.”

TWEEDE MODEL KOMT ERAAN

Rolling the City en Regis Motors keken tijdens de presentatie in de Westergas ook even vooruit op de toekomstige uitbreiding van het modelprogramma van Regis. Er komt namelijk ook nog een kleinere variant van de Epic0 aan. Dit model zal komend voorjaar van 2020 leverbaar zijn en onderscheidt zich onder meer door het fraaie design met achterklep. Het laadvermogen van de kleinere variant zal 400 kilo bedragen. Ook deze LEV heeft een actieradius van maximaal 170 kilometer.

Bron: elektrischeauto.nl

ROLLING THE CITY ONTHULT REGIS LEV’S

Recent Content