Roadtrip maken? Tover je Saab om tot camper!


Altijd heb ik gedacht dat Nederlanders bekend staan als het meest idiote kampeervolk van Europa. Toch blijken er ook Zweden te zijn die een aparte voorliefde hebben voor sleurhutachtigen. Ik weet in ieder geval waar ze bij deze Top Gear Challenge hun inspiratie vandaan haalden. Toppola produceerde tot 2006 opzet-units die de Saab 99, 900, 9000 en 9-3kon omtoveren tot heuse campers. Roadtrip maken? Tover je Saab om tot camper!

Normaal zie je dit soort units eigenlijk alleen op Amerikaanse pick-ups. Deze Toppola’s hebben compacte buitenmaten, maar binnen toch een bed van 170 bij 200cm. En een keukenblok! Voor de wintersportliefhebbers was er zelfs een optionele kachel verkrijgbaar. Je zou denken dat je Saab direct door zijn veren zakt met zo’n enorme steenpuist achterop, maar de unit weegt minder dan menig schoonmoeder; 115kg om precies te zijn. De achterklep van je auto kun je verwijderen en vervolgens zet je deze unit er op. Schijnt een klusje van zo’n 25 minuten te zijn.

Als er straks inderdaad weer ‘echte’ Saabs worden gemaakt dan moet er ook een 9-3 hatchback komen. Misschien kan Victor Muller het merk Toppola kopen en de units met behulp van werkeloze Kip caravan-ingenieurs hervatten bij NedCar? Lijkt me een mooie conceptstudie voor op de aanstaande AutoRAI!

Bron

 

Roadtrip maken? Tover je Saab om tot camper!

Recent Content