RIVIAN INTRODUCEERT TWEE NIEUWE EV’S


Een Amerikaanse startup genaamd Rivian Automotive heeft twee nieuwe elektrische modellen geïntroduceerd op de autoshow van New York. Beide auto’s hebben daar een sterke indruk achtergelaten. Rivian is van plan een pickup truck te bouwen genaamd de R1T. Een SUV is ook onderdeel van het plan. Deze zal de naam R1S gaan dragen. RIVIAN INTRODUCEERT TWEE NIEUWE EV’S.

SPECIFICATIES

Beide modellen maken gebruik van vier elektrische motoren die een gecombineerd vermogen leveren van 754 pk en 826 aan koppel. Daarnaast hebben de modellen een verwachte actieradius van 640 kilometer. Analisten geloven zelfs dat Rivian, mocht alles volgens plan verlopen, een uitdager van Tesla zou kunnen worden. Het bedrijf moet dan natuurlijk nog wel een lange weg afleggen richting massaproductie.

Rivian R1S achterkant

TOEKOMSTPLANNEN

Rivian heeft de ambitie om in 2025 zes nieuwe EV’s te introduceren. Verwacht niet dat deze automaker aankomt met een elektrische sedan. De Amerikaanse startup heeft een hele duidelijke focus op grote pickups en SUV. Volgens meneer Scaringe, de oprichter van Rivian, komt dat omdat dit populaire voertuigen zijn die tegelijkertijd veel brandstof verbranden.

Tegelijkertijd bevestigde Scaringe that Rivian ook voertuigen zal gaan maken voor andere bedrijven. Specifieke details werden daar niet over losgelaten. Hij liet wel weten dat een van de modellen gerelateerd is aan de investering van $700 miljoen die het bedrijf onlangs van Amazon heeft ontvangen. Het leek in eerste instantie een logische gedachte te zijn dat dit een bezorgvoertuig zou worden. Scaringe heeft echter ook aanwijzingen gegeven dat het misschien helemaal niet om een voertuig zal gaan.

Verder zijn er vorige week ook berichten uitgekomen dat General Motors niet met Amazon zal samenwerken om te investeren in Rivian. Volgens bronnen zijn de onderhandelingen stukgelopen op de gevraagde exclusiviteit die General Motors van Rivian vroeg. Aangezien Rivian van plan is voertuigen voor vele andere bedrijven te bouwen, inclusief zijn eigen modellen, liepen de gesprekken hierop stuk.

Scaringe zei dat Rivian ervoor openstaat zijn eigen technologie te verkopen (de batterijen met een actieradius van 640 kilometer zijn hier een goed voorbeeld van). Het zou dus ook zomaar kunnen dat Amazon geïnteresseerd is in Rivian’s kennis van zaken met betrekking tot deze nieuwe technologieën.

Tot slot liet de oprichter weten dat tienduizenden mensen op het moment een aanbetaling hebben gedaan van $1000 voor de EV’s van Rivian. De helft van de aanbetalingen is gedaan voor een R1T pickup. Hoogstwaarschijnlijk zullen deze auto’s volgend jaar in de showroom staan.

Bron: elektrischeauto.nl

 

RIVIAN INTRODUCEERT TWEE NIEUWE EV’S

Recent Content