RINSPEED TOONT COMPACTE MICRO SNAP OP CES LAS VEGAS


Zwitserse innovaties op het gebied van automotive zijn dun gezaaid. De oorspronkelijke Zwitserse automobielindustrie, die er vroeger in de Oude Zwitserse Confederatie was, is dan ook allang ter ziele. Maar er zijn in Zwitserland nog steeds de nodige mensen bezig om wat nieuws op dit gebied te ontwikkelen. De in Zurich gevestigde ingenieur Frank M. Rinderknecht bijvoorbeeld, die al een tijd lang via zijn ‘denktank’ Rinspeed bezig is met de auto van de toekomst. RINSPEED TOONT COMPACTE MICRO SNAP OP CES LAS VEGAS.

CES LAS VEGAS

Hij slaat met zijn innovaties de geijkte automobielbeurzen. Hij verkiest namelijk de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, die deze maand gehouden wordt, als platform om zijn nieuwste creaties te presenteren. Rinderknecht presenteert hier de Micro Snap, een autonoom rijdende auto waarmee de Zwitserse wetenschapper de stedelijke logistiek volledig nieuw wil vormgeven.

KLEINERE VERSIE

De elektrisch aangedreven en volledig autonoom rijdende Micro Snap is een kleinere versie van de begin vorig jaar ontwikkelde en eveneens in Las Vegas gepresenteerde Snap, waarbij het onderstel („Skateboard“) en opbouw („Pods“) volledig uitwisselbaar zijn. Nu is het dus de beurt aan de Micro Snap, die qua formaat ongeveer vergelijkbaar is met de bekende Renault Twizzy. De Micro Snap is dus heel compact. De personenversie is geschikt voor het vervoer van twee personen. De goederenversie is vooral bedoeld voor het vervoer van pakketjes. Ook zijn er versies mogelijk die bijvoorbeeld fietsen of andere zaken kunnen vervoeren.

AUTOMATISCH UITWISSELEN

Tegelijkertijd presenteert Rinspeed in Las Vegas ook een robotstation. Hiermee kunnen de verschillende opbouwen van de Micron Snap aan de hand van de behoefte automatisch worden omgebouwd. In de normale automobielindustrie is de verbinding tussen onderstel definitief is. Daarmee ligt ook de toepassing vast. Bij de Micro Snap is dat dus niet het geval. Hier kun je altijd wisselen tussen een opbouw voor personenvervoer en eentje voor goederenvervoer of wat er dan ook nodig is.

Rinspeed Robotstation Micro Snap

AANGEPAST AAN HUIDIGE LOGISTIEKE EISEN

Rinderknecht speelt met zijn concept op de logistieke eisen die er door de huidige online handel wordt gevraagd, en de wensen van de moderne stadsbewoners die niet altijd een auto willen hebben maar wel graag mobiel willen zijn. De Zuricher gelooft in een toekomst waarin voertuigjes zoals zijn Micro Snap door de stad heen zwermen, volledig aangepast een aangestuurd aan de hand van de actuele behoefte qua goederen- en personenvervoer. Zijn concept sluit hiermee optimaal aan op zowel de just-in-time leveringen van online bestellingen en de hoge mate aan flexibiliteit die er door het huidige personenvervoer wordt gevraagd.

DUURZAAM

Het concept van de Micro Snap is ook heel duurzaam. Zodra een onderstel, dat uiteraard het meeste te lijden heeft, het einde van de levensduur heeft bereikt, kan het individueel worden omgewisseld voor een nieuwe en op milieuvriendelijke wijze worden gerecycled of gereviseerd. De opbouw kan nog langer worden gebruikt en belandt zo dus niet voortijdig op de sloop.

Bron: elektrischeauto.nl

RINSPEED TOONT COMPACTE MICRO SNAP OP CES LAS VEGAS

Recent Content