RIJTEST – HOE RIJDT DE VOLVO XC90 T8 TWIN ENGINE?


De plug-in hybride Volvo XC90 T8 Twin Engine een indrukwekkende verschijning. Nóg indrukwekkender is de combinatie van 299 kW (407 pk) en slechts 7% bijtelling. Daar werden zelfs Kamervragen over gesteld. Maar hoe rijdt dat nou eigenlijk? RIJTEST – HOE RIJDT DE VOLVO XC90 T8 TWIN ENGINE?

ACTIERADIUS VOLVO XC90 TWIN ENGINE

Volvo noemt zijn plug-in hybrides Twin Engine. De XC90 Twin Engine heeft een krachtige elektromotor die de achterwielen aandrijft en een kleine elektromotor op de krukas. Die laatste functioneert ook als startmotor. Op de accu (9,2 kWh) rijdt de XC90 zo’n 43 kilometer. Dat zijn stuk voor stuk zeer soepele – de auto zoeft snel en stil over de weg. De trekkracht van de elektromotor is groot, waardoor de immense SUV lichter aanvoelt dan hij is. Moet er een sprintje getrokken worden, dan doet de viercilinder turbomotor even mee. 0 tot 100? In minder dan 6 tellen!

DE XC90 T8 IS EEN SPORTWAGEN

De XC90 T8 TE is daarmee veel auto’s tegelijk: hij is groot als een SUV, snel als een sportwagen en kan bij slim gebruik van de elektrische aandrijving ook heel zuinig zijn. De elektromotor geeft de grote Volvo een compleet nieuw karakter.

10% MET EEN STEKKER

De Volvo-focus ligt op plug-in hybride. Volvo verwacht dat over enkele jaren 10% van de verkopen zo’n elektrische aandrijving heeft.De V60 D6 TE is daar een voorbeeld van. En Volvo levert vanaf november in ons land de XC90 T8 TE. De halfelektrische aandrijving zorgt voor ongekend veel rijcomfort, verbluffende prestaties en maakt het mogelijk heel weinig benzine te verstoken.

15% BIJTELLING IN 2016

In Nederland komt hij in 2015 nog in aanmerking voor 7% bijtelling, dankzij de lage emissie. Alle beschikbare exemplaren zijn al aan een koper toegewezen. In 2016 betaal je over dit model 15% bijtelling. Aan luxe gene gebrek, van kristallen pook tot subliem audiosysteem: het is er allemaal.

De prijslijst van Volvo vermeldt een bedrag van 76.495 euro voor de XC90 T8 TE.

zerauto.nl

RIJTEST – HOE RIJDT DE VOLVO XC90 T8 TWIN ENGINE?

Recent Content