RENAULT TWINGO


Renault haalt officieel het doek van de nieuwe Twingo, nadat het eerst wat speelde met concept cars die ons doen verlangen naar een Twingo RS. De nieuwe Twingo is guitig en vooral: hij pakt alles anders aan. RENAULT TWINGO.

Want hoe ver moet je al gaan nadenken vooraleer je op het vorige Renault-model met achterwielaandrijving komt? Waar BMW naar voorwielaandrijving overstapt, gaat Renault naar achterwielaandrijving. Dat is natuurlijk vanwege de samenwerking met smart, waarbij de architectuur van de smart die van de Twingo heeft bepaald.

En hoe ver moet je al gaan zoeken vooraleer je een kleine wagen vindt met de motor achterin? De Kever en de Fiat 500 – de originele, niet het hippe ding van tegenwoordig – zijn populaire voorbeelden, maar verder zijn het vooral supercars die de motor achterin krijgen. Nu heeft ook de Twingo de motor achterin, alweer vanwege de samenwerking met smart.

Nog een smart-overname zijn de vijf deuren. Voor het eerst in de twintigjarige geschiedenis van de Twingo is hij standaard uitgerust met vijf deuren, net als de smart ForFour waarmee hij de basis deelt.

KNIPOGEN NAAR HET VERLEDEN

De architectuur mag hij dan wel van smart overnemen, de inspiratie van de lijnen komt uit de eigen geschiedenis. De plaatsing van de achterlichten doet denken aan de R5’jes uit de jaren ’70 en ’80, de mistlichten vooraan hebben iets met het vorige model, terwijl de snoet zelf past in het huidige gamma met het grote logo. De achterlichten plakken als het ware vast aan de kofferklep, dus wanneer die opengaat, gaan de achterlichten Audi Q7-gewijs mee.

Technische specificaties en interieurbeelden heeft Renault nog achter slot en grendel zitten, al zullen deze worden vrijgegeven bij de voorstelling op het salon van Genève.

Bron

RENAULT TWINGO

Recent Content