RENAULT TEST AUTONOOM RIJDENDE ZOE


Renault introduceerde in 2018 aan de hand van drie conceptauto’s haar toekomstvisie op mobiliteit. Een belangrijk aspect hierbij is het gebruik van deelauto’s en auto’s op afroep. Op de beurs Viva Technology brengt Renault deze visie wat verder in de praktijk. Daar presenteerde de Franse autofabrikant onder anderen autonome prototypes van de elektrische Renault ZOE Cab. Deze zijn bedoeld voor een auto-op-afroepservice en worden in die hoedanigheid ook getest. RENAULT TEST AUTONOOM RIJDENDE ZOE.

AUTONOMOUS LAB

Dit project is een onderdeel van het Autonomous Lab-project in Parijs-Saclay. Dit ging deze maand officieel van start en is een initiatief van Groupe Renault en onder meer de universiteit van Parijs-Saclay. Het doel van het Autonomous Lab is de ontwikkeling van een compleet autonoom vervoerssysteem. Het project is veelomvattend en bestaat onder meer uit autonome voertuigen, een beheers- en toezichtsysteem, een connected infrastructuur en toepassingen voor klanten.

AUTONOME RENAULT ZOE CAB

Renault zet voor de auto-op-afroepservice op de campus van de universiteit van Parijs-Saclay prototypes van de elektrische, autonome Renault ZOE Cab in. Men wil met deze dienst op zoveel mogelijk plaatsen mensen oppikken en afzetten zonder het gewone verkeer te hinderen. De mensen kunnen niet alleen bij diverse centraal gelegen haltes maar ook onderweg worden opgepikt. Ook bezoekers die met het openbaar vervoer naar de campus komen, kunnen van deze dienst gebruikmaken.

BEWEZEN MOBILITEITSDIENSTEN

Renault is al geruime tijd betrokken bij een groot aantal mobiliteitsdiensten. Het is met name in de steden steeds aantrekkelijker om een auto te delen in plaats van te bezitten. Groupe Renault ondersteunt de deeleconomie en is begonnen met het aanbieden van nieuwe stedelijke mobiliteitsdiensten:

FETCH, AMSTERDAM

In samenwerking met ELC Automotive heeft Renault dit jaar in Amsterdam het deelautoprogramma Fetch geïntroduceerd. Hiervoor wordt de 200 Renault ZOE ingezet. Alle 200 auto’s zijn ‘free-floating’. Ze hebben geen vaste parkeerplaats maar kunnen overal binnen de parkeerzone in Amsterdam worden opgehaald en achtergelaten.

MOOV’IN.PARIS BY RENAULT, PARIJS

Renault en autoverhuurder ADA introduceerden vorig jaar in Parijs de autodeelservice Moov’in.Paris by Renault. Gebruikers kunnen hier met een speciale app een Renault ZOE of Twizy.

ZITY, MADRID

Samen met de Spaanse spoorwegbeheerder Ferrovial Servicio lanceerde Renault in Madrid de dienst Zity. Hier hebben gebruikers toegang tot een vloot van maar liefst 650 elektrische Renault ZOE-modellen. De voertuigen blijven ook tijdens een theater- of bioscoopbezoek beschikbaar voor de gebruiker en je kunt ze gratis parkeren.

Daarnaast participeert Renault in diverse andere projecten zoals Marcel, een dienst met elektrisch vervoer en meer dan tweeduizend chauffeurs. Ook begon Renault Mobility dit jaar in de regio Nice en Côte-d’Azur een deelprogramma waar je 57 Renault ZOE-modellen kunt huren.

Bron: elektrischeauto.nl

RENAULT TEST AUTONOOM RIJDENDE ZOE

Recent Content