RENAULT NEEMT BELANG IN CHINESE FABRIKANT


Renault heeft zijn werkzaamheden in de wereld van de elektrische auto’s weer iets verder vergroot. Het heeft een aanzienlijk belang genomen in de Chinese fabrikant JMCG. Hoe groot het pakket aan aandelen precies is, is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het voornamelijk gaat om het zusterbedrijf JMEV, dat verantwoordelijk is voor de EV’s. RENAULT NEEMT BELANG IN CHINESE FABRIKANT

VERKOPEN

JMEV is in Europa nog niet heel erg bekend. In eigen land is het bedrijf echter al een aardige speler aan het worden. In 2017 verkocht het 37.000 stuks van zijn elektrische auto’s. Geschat wordt dat het er in 2018 uiteindelijk 50.000 zullen zijn. Opvallend is dat deze aantallen veel gelijkenis vertonen met de omvang van de verkopen van de eigen elektrische auto’s die Renault in Europa doet in recente jaren.

CHINA

Op welke manier rijders van Renault van de aankoop zullen gaan profiteren is vooralsnog niet bekend. In de eerste plaats is het vooral gericht op de markt in China. Daar wil de Franse fabrikant net als veel concurrenten voet aan de grond krijgen. Daarvoor is samenwerking met Chinese bedrijven nodig. Dit komt door de wetgeving die in het land geldt. Om die reden zijn al veel samenwerkingen tussen Europese en Amerikaanse fabrikanten met hun Chinese concurrenten aangegaan. De Franse fabrikant had al andere belangen in het land op het gebied van elektrisch rijden en wil deze met JMEV verder uitbreiden vanaf 2019.

STRATEGIE

JMCV kijkt zelf op een eigen manier naar de samenwerking die het met Renault aangaat. De Chinese fabrikant brengt in een statement naar buiten dat het goed past in de strategie van het bedrijf. Op deze manier kan het kijken naar de mogelijkheden over de landsgrenzen van China. Of dit betekent dat het JMEV modellen via de Franse fabrikant naar bijvoorbeeld Europa en Noord-Amerika wil brengen is niet bekend. Wel is het duidelijk dat het bedrijf wil profiteren van innovatie en ontwikkeling.

Bron: elektrischeauto.nl

RENAULT NEEMT BELANG IN CHINESE FABRIKANT

Recent Content