Polestar 2 bezichtigen


Binnenkort kan je de Polestar 2 bezichtigen in Nederland. Er komen namelijk 3 tijdelijke ‘Spaces’ in Nederland en 1 blijvende. Dit zijn een soort pop-up store waarbij je de Polestar 2 kan bezichtigen.

Waar kan je de Polestar 2 bezichtigen? 

Net zoals de Tesla kan je de Polestar 2 alleen online bestellen. Er zijn geen speciale plekken waar je de auto kan zien. Geen showrooms, winkels, garages of tentoonstellingen. In 2019 zijn verschillende keren roadshows geweest om deze relatief nieuwe auto in Nederland te promoten. Vanaf 2020 komen er in Nederland wel de zogeheten Polestar Spaces. Hierbij kun je se Polestar 2 bezichtigen. Een unieke plek waar de Polestar 2 niet aan je wordt verkocht, maar waar de experts je van alles vertellen over deze fantastische auto. De Polestar 2 kan je dus bezichtigen in de Spaces in 4 steden in Nederland.

Polestar 2 voor Nederland

Vanaf 25 juli de Polestar 2 in Nederland bezichtigen

De Polestar 2 in Nederland bezichtigen kon al tijdelijk vanaf 2019, maar nu komen er meer mogelijkheden.

De Spaces, de pop-up stores van de Polestar 2, zullen van 25 juli open gaan. Althans 3 van de 4 Polestar Spaces. Je kan de Polestar 2 dan bezichtigen in Eindhoven, Rotterdam, Den Haag/Leidschendam en later in Amsterdam. Hier zijn de gegevens voor het bezichtigen van de Polestar 2:

 1. Rotterdam, De Meent: Meent 32 3011 JP Rotterdam
 2. Den Haag, Mall of the Netherlands: Liguster 202 2262 AC Leidschendam
 3. Eindhoven: Nieuwe Emmasingel 40 5611 AM Eindhoven

Permanente showroom in Den Haag

De Polestar Space in Den Haag zal niet een pop-up store blijven, maar zal een permanente showroom worden. Dus voor het bezichtigen van de Spacestar 2 in 2021 kan je hier terecht. En natuurlijk ook voor de volgende modellen. Wat het zal je niet verbazen dat de volgende Polestar de Polestar 3 zal worden.

Polestar 2 in de haven van Zeebrugge

In juni 2020 zijn de Polestars 2 aangekomen in de haven van Zeebrugge. Ondanks dat het een Zweedse auto is, wordt de Polestar 2 gemaakt in Azië. Deze eerste exemplaren voor Europa zijn dan ook gek genoeg (en logisch) voor Zweden en Noorwegen. De eerste eigenaren van de Polestar 2 zullen in augustus 2020 in Zweden deze prachtige auto kunnen besturen. We hopen snel een Polestar 2 op de openbare weg in Nederland te zien. De eerste exemplaren zijn onderweg. Dus eind 2020 hopen wij de Polestar 2 te gaan spotten.

Polestar 2 als eerste bezichtigen

Polestar 2: de moeite waard?

Een volledig elektrische auto met Android als basis. Het broertje van de Volvo. Het is dus het elektrische merk van Volvo. Het is de eerste auto die google autodrive heeft als basis voor het systeem waar je alles meedoet in de auto.

De eigenschappen

Een paar belangrijke eigenschappen van de Polestar 2:

 • 72,5 kWh accu
 • Theoretisch 470 kilometer
 • Opladen met 150 kW maximaal
 • Snelladen duurt daardoor slechts 20 minuten
 • Thuis met 11 kW laden
 • 400 PK
 • Van 0 naar 100 in 4,7 seconden
 • Vanaf 60.000 euro
 • Fastback: je zit boven het batterij pakket 
 • Geen echte SUV

De prijs nader bekeken

De Polestar 2 kan je alleen online bestellen. Vanaf maart 2020 hebben zeer veel mensen dit al gedaan. De vanaf prijs is 60.000 euro. Dit concurreert met de Tesla Model 3 Long Range voor hetzelfde geld.

Polestar 2 actieradius

De Polestar 2 heeft een mooie actieradius. Ze zijn nog niet zover als de Tesla Longrange voor de Model X, die wel twee keer zover komt. Want theoretisch komt de Polestar 2 zo’n 470 kilometer ver, maar in de praktijk zal dit 425 kilometer zijn. De Tesla Model 3 Long Range (die ongeveer hetzelfde kost) gaat dan ook maar zo’n 25 kilometer verder.

Polestar 2 opladen

Voor het opladen van de Polestar 2 kan je heel goed gebruik maken van de snelladers. Binnen 30 minuten is je auto weer gereed om verder te gaan. Voor het opladen van je Polestar thuis of zelf onderweg, hebben wij een overzicht gemaakt:

Laadpaal Polestar 2

Polestar 2 voor het eerst in Nederland (2019)

In 2019 was de Polestar 2 al voor het eerst te bezichtigen in Hoog Catharijne in Utrecht. Heb jij deze kans gemist, maar wil je de Polestar 2 toch graag met eigen ogen bewonderen? Deze relatief nieuwe auto moet natuurlijk gepromoot worden. De Zweedse autofabrikant keert binnenkort terug naar Nederland om geïnteresseerden kennis te laten maken met de Polestar 2 en het merk Polestar. 

Roadshow 2019

Van 14 tot en met 16 augustus 2019 was de Polestar 2 te bewonderen in De Hallen Studio’s in Amsterdam. Je kon de bolide niet alleen bekijken, maar ook al je vragen stellen aan de productspecialisten die aanwezig waren. De zogenaamde roadshow doet niet alleen Nederland aan, want na Nederland vertrekt de roadshow naar Duitsland en Noorwegen. Ook buiten Europa, namelijk in de Verenigde Staten, Canada en China, organiseert het bedrijf evenementen om de Polestar 2 onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Eerder was de Polestar 2 al te zien in Zweden, België en het Verenigd Koninkrijk.

Polestar 2: snel bezichtigen

Natuurlijk hopen we deze mooie auto te spotten op de openbare weg in Nederland. Maar voor nu kan je terecht in de Polestar Spaces in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. De echte liefhebbers hebben de Polestar 2 als eerste kunnen bezichtigen in de haven van Zeebrugge.

Recent Content