‘Plus’ in de herkansing: de Volkswagen Golf Sportsvan


Qua praktisch nut kon je nooit om de Volkswagen Golf Plus heen. Zijn gebrek aan spanning in het design leverde hem echter een nogal belegen imago op. Volkswagen gooit de Golf Plus in de herkansing en maakt hierbij twee belangrijke wijzigingen: de Wolfsburgers hebben ‘m nu wel voorzien van strakke lijnen en hij gaat niet meer door het leven als Golf Plus maar als Golf Sportsvan. ‘Plus’ in de herkansing: de Volkswagen Golf Sportsvan.

Golf met een beetje meer

Aan het concept van de Volkswagen Golf Sportsvan verandert niks. Het is nog steeds een ‘Golf plus’ in letterlijke zin. De wagen is gebaseerd op de Golf hatchback, vertoont onmiskenbaar grote gelijkenissen maar biedt behoorlijk wat extra ruimte ten opzichte van de normale Golf. Deze Sportsvan zou wel eens een belangrijk model kunnen worden voor VW. Juist vanwege de gebrekkige ruimte van een Golf Hatchback stappen potentiële kopers eerder de showroom binnen van bijvoorbeeld concerngenoot Skoda voor een ruime Octavia. Deze Volkswagen Golf Sportsvan moet kopers binnenboord houden.

Variëren met de ruimte

De VW Golf Sportsvan staat op het MQB-platform dat gebruikt wordt voor vele modellen binnen de Volkswagen-stal. De Sportsvan is niet alleen groter dan een normale Golf, hij is zelfs aanzienlijk groter en ruimer dan de vorige Golf Plus. Zo is-ie maar liefst 13,4 centimeter langer en beschikt de auto over een bijna 11 centimeter langere wielbasis. Het gevolg is een uiterst bruikbare bagageruimte van 500 liter. Met de achterbank neergeklapt, is de Golf Sportsvan goed voor 1.520 liter. De extra centimeters stelden Volkswagen ook in staat om te variëren met het interieur. De achterbank is over een lengte van 20 centimeter verschuifbaar zodat de nadruk kan worden gelegd op bagage- of beenruimte.

Leverbaar vanaf ruim 22 mille

Volkswagen levert de Golf Sportsvan vanaf juni vanaf 22.690 euro. In dat geval betreft het de 85 pk sterke 1.2 Easyline met standaard onder andere ABS, stabiliteitscontrole, zeven airbags, een noodremsysteem, airconditioning, elektrische ramen en een audiosysteem. Boven de Easyline vindt men de Comfortline (met standaard o.a. cruise control, lichtmetalen velgen, comfortstoelen, leren accenten, en het Pre-Crash veiligheidssysteem) en de Highline (voorzien van onder meer vermoeidheidsherkenning, luxe comfortstoelen, een multifunctioneel stuur, uitgebreid audiosysteem en een lichtsensor). Voor wie nog meer luxe wenst, zijn er de Executive- en Executive Plus-pakketten. Deze bestaan onder andere uit navigatie, een groot kleurenscherm, spraakbediening en Bluetooth.

Alle prijzen van de Volkswagen Golf Sportsvan:

‘Plus’ in de herkansing: de Volkswagen Golf Sportsvan.

Recent Content