‘Nieuwe Mercedes G-Klasse komt in 2017′


De G-Klasse rolt al 35 jaar van de band bij Mercedes. In die jaren werd er bijna niets aan het oerrecept gewijzigd. Daar gaat in 2017 verandering in komen. ‘Nieuwe Mercedes G-Klasse komt in 2017′.

Toch is ‘nieuw’ hier relatief, want stiekem wordt ook het 2017-model weer een facelift. Een hele grondige weliswaar. Dat is wat Mercedes SUV-baas Andreas Zygan aan Autocarmeldt. De nieuwe G-Klasse blijft zijn codenaam W463 houden maar krijgt een nieuwe structuur en wordt comfortabeler, moderner en milieuvriendelijker.

Dat begint bij het gewicht wat nu met 2570 kg voor de G350 wel erg hoog ligt. Naar verluid wil Mercedes daar 200 kg van af gaan snoepen door rijkelijk gebruik te gaan maken van aluminium. Om meer stabiliteit te creëren en plaats te bieden aan een nieuwe voorwielophanging, wordt de auto daarnaast 10 centimeter verbreed.

In het interieur vertaalt die extra ruimte zich door in meer comfort. De nieuwe G krijgt bredere stoelen en moet qua kwaliteitsbeleving gelijkwaardig worden aan de nieuwe C-Klasse. Ook de veiligheidsfeatures van die auto worden doorvertaald naar de G.

Om meer liters brandstof te besparen krijgt de offroader elektrische stuurbekrachtiging en een stel nieuwe drieliter zes-in-lijn motoren. Die motorblokken debuteren in 2016 in de nieuwe E-Klasse. Volgens de bron zal de diesel 300 pk’s verhullen en kan de benzinekoper rekenen op 360 pk’s onder de kap. Beide blokken worden gekoppeld aan de nieuwe 9-traps automaat. Al met al moet dat het verbruik drastisch terugdringen. Uiteraard mogen we ook weer rekenen op één of twee AMG-versies.

Qua looks gaat de nieuwe G designelementen krijgen van de Ener-G-Force, maar de klassieke lijnen zullen zeker nog te herkennen zijn. Mercedes wil de G-Klasse koper niet voor het hoofd stoten, de auto is namelijk nog steeds een groot succes. Er werden nog nooit zoveel G-Klasses verkocht als vorig jaar.

‘Nieuwe Mercedes G-Klasse komt in 2017′.

Recent Content