MURICA: FORD F-150 FACELIFT DOET HET EINDELIJK MET DIESEL


Zijn het bij ons de hatchbacks, dan is in Noord-Amerika da F-150 van Ford al jarenlang een gigantisch verkoopstopper. Die gaat aan de facelift en krijgt voor het eerst in zijn bestaan een diesel onder de kap. MURICA: FORD F-150 FACELIFT DOET HET EINDELIJK MET DIESEL.

Denk je aan zware trekbeesten zoals pick-ups en vrachtwagens, dan kan je een diesel met stevig wat koppel niet wegdenken. Toch kreeg de meest populaire pick-up van Noord-Amerika nog nooit een zelfontbrander onder de kap. Al moeten we natuurlijk toegeven dat zijn grotere broertjes dat al wel deden. Maar met de facelift van de F-150, komt er ook dieselkracht naar het Amerikaans wereldwonder.

Specifiek gaat het over een 3.0 V6 ‘Powerstroke’ diesel die aan een 10-trapsautomaat wordt vast gehangen. Nog specifieker zou dit blok uit de Range Rover en Range Rover Sport komen. Als Amerikaan tegen de zelfontbrander sinds dieselgate? Geen probleem, want standaard prijkt er een 3.3-liter V6 benzine voorin en aan de andere kant van het spectrum kan je nog gaan voor een bronstige 5-liter V8 benzine.

Visueel gaat de aluminium F-150 drie jaar na lancering ook onder het mes. Al zal het aan onze Europese smaak liggen maar zijn smoelwerk is iets waar je enkel als moeder van kan houden. Nu is het alvast wachten op de Raptor.


‘MURICA: FORD F-150 FACELIFT DOET HET EINDELIJK MET DIESEL.

Recent Content