Mercedes EQC


De EQC is voor Mercedes een mijlpaal. Met de Mercedes EQC willen ze laten zien dat elektrisch rijden op een sublieme manier kan.

Mercedes EQC

Al jaren lang is de Tesla de koploper in het hogere segment van de elektrische auto. Maar deze Mercedes EQC gaat hier zeker een stokje voor steken. Een prachtige elektrische auto van Mercedes-Benz. Ook de Jaguar I-Pace is een nieuwe concurrent. Mercedes heeft al in het verleden een paar bestaande modellen omgebouwd tot elektrische auto’s. Maar nu is er een gloednieuw model, dat helemaal bedoeld is om elektrisch mee te gaan rijden. Hiermee verwelkomt Mercedes de EQ, een sublabel voor alles wat met elektrisch rijden te maken heeft. De Mercedes EQC 400 lijkt van achteren nog gewoon op een 350d. Maar de neus van de Mercedes EQC is vernieuwend. De koplampen en de grille zijn één geheel geworden, met een mooie lichtstreep over de breedte.

Mercedes EQ

Mercedes begint met een SUV

Een eerste elektrische auto van Mercedes is een SUV. Hier is niet zomaar voor gekozen. Natuurlijk is de SUV een zeer populaire auto. Maar daarnaast kan je met een SUV vele kanten op. De Mercedes EQC is erg ruim, waardoor er makkelijk ruimte te vinden is voor het accupakket. Er is voor gekozen om het accupakket zo laag mogelijk in de bodem te leggen. Zonder dat er sprake is van het missen van interieurruimte. Dit zie je ook duidelijk aan de Mercedes EQC. Er is nog steeds een prachtige Mercedes sfeer in de auto, maar daarnaast laat de EQ ook zien waar het voor staat. Er is nog steeds een breed scherm, maar door innovatieve aanpassingen ziet het er nog beter uit.

Het accupakket van de Mercedes EQC

Onder de vloer ligt een 80 KwH accupakket wat 650 kg weegt. Hiermee weegt de Mercedes EQC 2425 kg. En toch is het een dynamisch sturende auto geworden. De vooras heeft een motor die gericht is op comfort en zuinigheid. En de achteras staat juist voor sportiviteit. Door het afwisselen van deze twee weet de Mercedes EQC een goede balans te houden. Maar de praktijk zal pas vanaf medio 2019 leren of dit ook echt zo is, want vanaf dan gaat de Mercedes EQC in productie. Maar de belangrijkste details weten we al wel. De Mercedes EQC heeft een bereik van 400 km, gaat in 5,1 seconden naar de 100 km/uur. ook zal deze auto voorzien van de allernieuwste technologische snufjes.

Recent Content