‘MERCEDES’ CHEVROVER KRIJGT ONS NIET UIT DE DEUK


Een Mercedes SUV met elektrische aandrijving, met dank aan China hoeven we er niet eens op te wachten. Al hangt er een serieus – hilarisch – geurtje aan vast. Dit moet wel de meest zielige kloon zijn die we ooit hebben gezien, want we liggen al heel de voormiddag in een deuk. ‘MERCEDES’ CHEVROVER KRIJGT ONS NIET UIT DE DEUK.

In de diepste krochten van het internet kom je vaak gerief tegen dat voor nachtmerries kan zorgen. Zo ook op de site van online handelaar Alibaba, want daar houden kleine bedrijfjes zich niet in om afschuwelijke creaties te verkopen. In dit geval moet die creatie gelijken op gerief van Mercedes. Nu ja, zolang je schimmel op je contactlenzen hebt.

Bedrijf ‘Alexda’ is verantwoordelijk voor deze ‘Chevrover’ (geen mop), een crossover met de lengte van een Volkswagen Polo maar met het voorkomen van een volwaardige Mercedes SUV. De aandrijving, die is volledig elektrisch en puurt zijn kracht uit een loodaccu. Waardoor de topsnelheid op 60 km/u ligt en de range in het beste geval de helft daarvan haalt.

Toch kan de Chevrover uitpakken met sterke verkoopargumenten. Zo is de ‘carrosserie van staal, net zoals bij een gewone auto’, ‘draai je met een stuur’ en is het een ‘elektrische wagen voor volwassen mannen’ (en de vrouwen dan?).

Bij Mercedes hebben ze alvast een spoedvergadering of twee georganiseerd om te zien hoe ze hier zo snel mogelijk een premium antwoord op hebben, daar zijn we zeker van. Misschien een smart met Mercedes-lichten?

‘MERCEDES’ CHEVROVER KRIJGT ONS NIET UIT DE DEUK.

Recent Content