Nissan Leaf kampioen van 2018?


De Nissan Leaf is al jaren lang een zeer populaire elektrische auto in Nederland. Maar langzaam maar zeker verovert de LEAF de Nederlandse markt.

Leaf Europees kampioen eerste halfjaar 2018

De Nissan Leaf verkocht in de eerste maanden van 2018 al zeer goed in Nederland.  De kans bestaat dat de Leaf definitief de best verkochte in Nederland gaat worden in 2018. Want het in Europa is de Leaf al de meest verkochte auto. Deze cijfers gaan over de eerste zes maanden van 2018. Er werden in Europa meer dan 18.000 stuks verkocht. Hiermee is de Leaf de best verkochte elektrische auto in Europa. In Europa was de Renault Zoe in 2017 nog de nummer 1. De Leaf kan heel goed deze positie gaan overnemen. Wij houden u op de hoogte.

Eerste generatie Nissan Leaf al zeer gewild

De eerste generatie van de Leaf was al zeer populair. Vooral in Nederland was dit te merken aan de verkoopcijfers. Dit komt doordat de Leaf een betaalbare elektrische auto is. Vanaf ongeveer 34.000 EUR ben je in het bezit van een gloednieuwe Leaf. Hiervoor krijg je een middelgrote gezinsauto. Het bereik kan zeker niet op tegen de Tesla. Maar met een bereik van ongeveer 250 kilometer, is de Leaf een zeer bruikbare auto.

Tweede generatie Nissan Leaf breekt dit record

Vanaf oktober 2017 is de Leaf van de tweede generatie te koop. Deze Leaf heeft daarom ook het verkooprecord van het eerste half jaar van 2018 gehaald. De nieuwe Leaf heeft een 40 kWh-batterij. Er komt ook nog een grotere batterij. Met de 60 kWh-batterij kan zelfs wel 300 kilometer actieradius gehaald.

Lees nu alles over de elektrische auto!

http://remcok.sg-host.com/elektrische-auto/

Conclusie van de Leaf

Ondanks dat de elektrische auto nog aan het begin staat van zijn leven, heeft de Leaf de toekomst. Vanaf de eerste generatie is de Leaf al een succes. Nissan laat zien met de tweede generatie Leaf het nog beter te doen. Ze zullen hier zeker mee door willen gaan. Maar zeker niet alleen in Nederland. Want het verkooprecord geldt voor Europa. Maar de Leaf heeft ook al menig wereldrecord gehaald.

Recent Content