HYUNDAI I30 TREKT NAAR HET TCR-KAMPIOENSCHAPHet Zuid-Koreaanse Hyundai is zich aan het opwerken in de sportwereld. Want na enkele seizoenen in het WRC zal het merk nu ook een klantenprogramma opstellen voor het TCR touringkampioenschap. Met de nieuwe i30 als basis voor de racewagen. HYUNDAI I30 TREKT NAAR HET TCR-KAMPIOENSCHAP.

Hyundai staat op de vooravond (of voorjaar) van de lancering van haar N-subdivisie, een letter die dienst mag doen op hoog performante modellen. Natuurlijk moet je dan ook indruk kunnen maken op raceliefhebbers. Want niets voor niets bestaat de uitspraak ‘win on synday, sell on monday’. Daarom ook dat het merk de laatste jaren deelneemt aan het WRC rallykampioenschap. Om zichzelf een sportief kantje aan te meten.

Binnenkort gaan de Zuid-Koreanen nog een stap verder, want ze zullen de nieuwe i30 in racetrim inzetten in het TCR, een relatief nieuw touringkampioenschap waar zowel chauffeurs, raceteams als merken het warm van krijgen. De i30 TCR zal in elkaar geschroefd worden in Alzenau (Duitsland). Daar worden nu al de rallywagens geprepareerd van Hyundai. Tegen december hoopt het merk alvast de eerste wagens af te leveren.

BLIJVEN GROEIEN

Marcello Lotti, de bezieler van het TCR-kampioenschap en ex-WTCC-baas, is alvast blij met de komst van Hyundai. Want wederom linkt een grote naam zich aan het kampioenschap dat ook in België wordt verreden. De lijst is dan ook zeer uitgebreid. Alfa Romeo, Audi, Ford, Honda, Opel, Peugeot, Seat, Subaru, en Volkswagen hebben een geprepareerde wagen voor het kampioenschap.

Zelfs Kia werkt aan een Cee’d TCR. Waardoor niet meedoen als automerk tegenwoordig bijna een uitzondering is.

bron: autofans.be

HYUNDAI I30 TREKT NAAR HET TCR-KAMPIOENSCHAP.

Recent Content