Hyundai geeft de wereld een nieuwe Sonata


In Korea heeft Hyundai de nieuwe Sonata onthuld. Een auto die mondiaal best belangrijk is voor het merk, maar hier niet geleverd wordt. Hyundai geeft de wereld een nieuwe Sonata.

Wij kennen hem hier immers als de i40. De nieuwe Sonata is 3,5 centimeter gegroeid en 3 cm meter breder geworden. Daarmee heeft de middenklasser nu een totale lengte van 4,86 meter. De wielbasis komt uit op 2805 millimeter.

Wat meteen opvalt aan het design is dat de scherpe, naar beneden lopende vouw in de flank plaats heeft gemaakt voor een minder speels lijntje. Ook de puntige koplampen van het uitlopende model zijn verdwenen en ingewisseld voor hoekigere lichtunits. De schuine grille is voortaan ook verleden tijd, Hyundai koos voor een hexagonaal exemplaar dat meer rechtop staat. Helemaal in lijn met het familiesmoelwerk dat al op de nieuwe Genesis zit. Iets dat Hyundai overigens de Fluidic Sculpture 2.0 designfilosofie noemt.

Onder de kap geeft Hyundai je geen diesel- of hybride-opties. De Koreanen leggen wel een 2.0 liter viercilinder in de motorruimte, goed voor 168 en 201 Nm. Er komt ook een 2.4 liter viercilinder met 193pk en 247 Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een zestraps automaat. Hyundai zegt dat ze de nieuwe Sonata op de Nürburgring en de Mojave Proving Ground in Californië hebben getest om een nieuwe onderstel te ontwikkelen (McPherson + multilink).

De officiële onthulling is op de New York Autoshow, 16 april aanstaande.

Bron

Hyundai geeft de wereld een nieuwe Sonata

Recent Content