HYUNDAI EQUUS LIMO VOOR RIJKE RUSSEN


Het wordt wel erg moeilijk kiezen voor de Groten der Aarde, wanneer ze op zoek gaan naar een nieuw vervoermiddel. Na de S 600 Guard van Mercedes gisteren, stelt Hyundai de verlengde versie van hun Equus voor. Niet kogelvrij, wel genoeg bling voor de Russische markt. HYUNDAI EQUUS LIMO VOOR RIJKE RUSSEN.

Een paleis op wielen, zo noemen ze het in Rusland. De Equus Limo krijgt dan ook 28 centimeters extra ten opzichte van de gewone sedan. Voor die Equus met extra centimeters betaal je 4.040.000 roebel, zowat 113.000 euro. Dat is veel geld voor een Hyundai maar staat wel in verhouding met de bedragen die de Duitse premiummerken voor hun verlengde versies vragen, en die krijgen er vaak minder dan 28 cm bij.

Binnenin werd de achterbank vervangen door twee ruime zetels die afzonderlijk van elkaar versteld kunnen worden. Een dikke armsteun met een hele boel knopjes scheidt beide achterste inzittenden van elkaar. Houtafwerking en lederen bekleding maken het geheel af. De foto’s tonen een goed afgewerkt interieur, al worden we van de materiaalkeuze en kleurenstelling niet helemaal warm. Misschien denken de Russen daar anders over? Aan dashboard en voorste zitplaatsen werd dan weer bijster weinig aangepast.

Onder de kap van de Equus Limousine zit een 5.0 V8 met 430 pk en 509 Nm. Hij krijgt standaard een achttraps automaat en haalt de 0-100 km/u in 5,8 seconden.

De Equus is overigens niet bestemd voor onze markt. Binnenkort introduceert Hyundai wel de Genesis in België.

HYUNDAI EQUUS LIMO VOOR RIJKE RUSSEN.

Recent Content