Hot Hatch Ford Fiesta ST vanaf 25 mille


Goed nieuws voor liefhebbers van betaalbare “hot hatches”: de gloednieuwe Ford Fiesta ST is los. Het is de snelste productie-Fiesta ooit gebouwd en hij is leverbaar vanaf € 25.495,- Hot Hatch Ford Fiesta ST vanaf 25 mille.

Gepeperde prestaties

Laten wij met het belangrijkste beginnen: de prestaties van de Fiesta ST. De compacte Duitser is voorzien van een 1.6 liter EcoBoost turbomotor met een vermogen van 134 kW/182 pk en een koppel van 240 Nm. (kortstondig 290 Nm dankzij een overboost). Dat dit in een relatief kleine en lichte auto garant staat voor gepeperde prestaties, mag geen verrassing heten: de Ford Fiesta ST sprint in 6,9 seconden van 0-100 km/u en behaalt een topsnelheid van 220 km/u. Maar er is nog meer goed nieuws: vrees dat het rijden met de ST een vermogen gaat kosten, is ongegrond. Ford heeft het verbruik van de motor namelijk met 20% weten terug te brengen tot een keurig gemiddelde van 5,9 l/100 km. bij een CO2-uitstoot van 138 g/km. Of u deze waarden ook daadwerkelijk zult halen, is natuurlijk grotendeels afhankelijk van de rechter voet. Voor een sportieveling als de Fiesta ST zijn dit echter keurige cijfers.

Sportief in karakter en uiterlijk

Voor het racy karakter van de auto is Ford Team RS, de speciale raceafdeling van het Duitse merk verantwoordelijk. Het bouwen van een goede hot hatch betekent meer dan alleen het opschroeven van het vermogen en dat realiseert Ford zich maar al te goed. De Fiesta ST beschikt over een gewijzigde aandrijving, wielophanging, stuurinrichting en verbeterde remmen. Torque Vectoring Control moet ervoor zorgen dat het binnenste wiel in de bocht altijd meer grip heeft om zo onderstuur te voorkomen. Natuurlijk heeft men ervoor gezorgd dat duidelijk te zien is dat dit niet zomaar de eerste de beste Fiesta bedraagt: een forse honingraat grille, een diffuser, speciale velgen (17 inch), een achterspoiler, verchroomde dubbele uitlaat, LED dagrijverlichting, Recaro sportstoelen en een extra sportief instrumentarium zorgen voor de juiste sfeer. Mocht u het niet kunnen zien, dan zult u het altijd nog horen: het sportieve uitlaatkanaal van de auto is uitgerust met een “Sound Symposer” die zorgt voor een extra lekker motorgeluid in het interieur.

Bij een sportieve topversie hoort natuurlijk ook een uitgebreide uitrusting. Standaard zijn zaken als airco, SYNC connectiviteit met spraakbesturing, een radio/cd-speler met 6 speakers, AUX-in en USB, elektrische ramen en spiegels en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening aanwezig op de Ford Fiesta ST-1 (€ 25.495 ,-). De ST-2 voegt hier halfleren bekleding, climate control, een premium audiosysteem van Sony en elektrisch verwarmbare voorstoelen aan toe. De ST-2 staat in de prijslijst vanaf € 26.745 ,-

Hot Hatch Ford Fiesta ST vanaf 25 mille.

Recent Content