Honda’s 1.6 liter i-DTEC motor presteert in MPG Marathon


De 1.6 liter i-DTEC dieselmotor uit de Earth Dreams Technology-serie van Honda maakt niet alleen zijn belofte van zuinigheid waar, de Honda CR-V in de 1.6 i-DTEC uitvoering heeft het beloofde lage brandstofverbruik zelfs overtroffen. Honda’s 1.6 liter i-DTEC motor presteert in MPG Marathon.

Dat bleek bij de MPG Marathon, een jaarlijks evenement georganiseerd door het Britse blad Fleet World Magazine, met als doel zichtbaar maken hoe de combinatie van rijstijl en auto tot een aanzienlijk lager brandstofverbruik kan leiden.

In de tweedaagse ‘marathon’ wordt met verschillende auto’s een gevarieerde route van 509,5 miles (ca. 800 km) gereden. De Honda CR-V met 1.6 liter i-DTEC motor, met twee onafhankelijke testrijders aan boord, bereikte een indrukwekkende 27,56 km/l, 24% zuiniger dan de het officiële cijfer van 22,23 km/l. Ook de Civic 1.6 i-DTEC, de eerste auto met dezelfde 1.6 i-DTEC dieselmotor uit de Earth Dreams Technology-serie van Honda, presteerde uitstekend: 30,04 km/l, 8,12% zuiniger dan het officiële cijfer.

John Kerswill, een van de bestuurders van de Honda CR-V:

Veel mensen betwijfelen of de officiële verbruikscijfers van nieuwe auto’s in de praktijk wel kloppen, en bij sommige auto’s is die twijfel gegrond. Maar wij hebben definitief aangetoond dat het niet alleen mogelijk is om het beloofde verbruik van 22,2 km/l, op zichzelf ook al indrukwekkend bij zo’n grote auto, van de CR-V 1.6 i-DTEC te realiseren, maar zelfs ver te overstijgen.

Honda’s Earth Dreams Technology

De 1.6 liter i-DTEC, begin dit jaar geïntroduceerd op de Honda Civic en afgelopen zomer op de CR-V, is de eerste motor van Honda’s Earth Dreams Technology-serie. De filosofie achter de Earth Dreams Technology is om een evenwicht te bereiken tussen een zuinig brandstofverbruik en goede prestaties. Dankzij geavanceerde technologie is deze dieselmotor de lichtste en zuinigste in zijn klasse. De Honda CR-V 1.6 i-DTEC levert 120 pk en een max. koppel 300 Nm, met een CO2 -uitstoot van 119 g/km. Met hetzelfde koppel en pk’s heeft de Civic 1.6 liter i-DTEC een nog lagere CO2-uitstoot: slechts 94 g/km. De nieuwe Civic Tourer, die begin 2014 op de markt komt, is de volgende Honda met deze indrukwekkende motor.

Over de MPG Marathon

De MPG Marathon werd dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door Fleet World Magazine. Zuinigheid is voor veel mensen een van de belangrijkste criteria bij aankoop van een nieuwe auto. Het doel van de MPG Marathon is om aan te tonen dat naast een zuinige auto, ook de rijstijl invloed heeft op het brandstofverbruik. De testrijders, variërend van autojournalisten, bekende personen, academici en mensen uit de autobranche, zijn onafhankelijk. Dit jaar namen 23 auto’s van verschillende merken deel aan de marathon.

Honda’s 1.6 liter i-DTEC motor presteert in MPG Marathon.

Recent Content