Honda S660 is spirituele opvolger van de Beat


Deze kleine Kei roadster krijgt zijn beursdebuut in Tokyo en oogt zo goed als klaar voor productie. Honda S660 is spirituele opvolger van de Beat

De Honda S660 is het bijna productierijpe resultaat van een concept die we eerder zagen: deHonda EV-STER concept die we twee jaar geleden -ook in Tokyo- zagen verschijnen. Toen hadden we nog te maken met een elektrisch aangedreven conceptcar die bovendien voorzien was van twee joysticks om het geheel te besturen. Inmiddels zijn de allerscherpste kantjes eraf, zit er een gewoon interieur in en weten we dat er een 660 cc grote benzinemotor (vandaar de naam S660) achter de inzittenden gepositioneerd is. Helaas meldt Honda nog niet heel veel over de auto dus het blijft een beetje gissen naar de details. Of de auto bijvoorbeeld nog over elektrische of hybride onderdelen gaat beschikken is vooralsnog niet bekend, achterwielaandrijving lijkt wel logisch.

De S660 is zeer compact en valt daarmee binnen de regels voor Kei cars, auto’s die flinke belastingkortingen krijgen in Japan. Dat lijkt voorlopig ook de enige markt waar Honda de auto op de markt zal gaan brengen, volgend jaar. De S660 is de eerste achterwiel aangedreven, open sportauto sinds Honda een aantal jaar geleden de briljante Honda S2000uit productie haalde maar is natuurlijk vooral een spirituele opvolger van de Honda Beat.

Wat vinden jullie, moet Honda dit wagentje ook naar Europa halen?

bron

Honda S660 is spirituele opvolger van de Beat.

Recent Content