HONDA NEEMT URBAN EV MEE NAAR GENEVE IN MAART


Honda gaat de Urban EV opnieuw aan het publiek tonen. De auto zal in maart worden meegenomen naar de autobeurs van Geneve. De auto wijkt wel af van de concept car die in 2017 werd getoond. De auto was destijds een groot succes door zijn afwijkende design. Dit kreeg veel navolging. HONDA NEEMT URBAN EV MEE NAAR GENEVE IN MAART.

VERANDERINGEN

Op het gebied van design zal er niet veel veranderd zijn aan de Honda Concept EV. Het gaat meer om het verder uitwerken van de specifieke toepassingen in de auto. Het is voor de fabrikant immers altijd al gebruikelijk geweest om concepten dicht bij de auto’s die in de showrooms komen te houden. In het elektrische tijdperk lijkt hier dan ook niks aan veranderd. De komst van de EV lijkt dus ook dichtbij.

DIT JAAR

Volgens vele kenners zal de Honda Urban EV nog in 2019 helemaal klaar zijn en in productie gaan. De auto moet wereldwijd verkocht gaan worden. Vooral in Europa verwacht het merk veel van de auto. Daar wil het immers voor 2025 zorgen dat 66 procent van de nieuwe auto’s die het verkoopt elektrisch is. Deze auto wordt als een sleutelmoment in het uitwerken van de plannen zoals die er liggen volgens de ‘Electric Vision’ van de fabrikant tot een succes te maken. In Geneve zal voor het eerst te zien zijn hoe de zaken er dan ook voorstaan op dit moment.

SPECULEREN

De kenners zijn direct begonnen met speculeren over hoe de huidige variant van de Honda Urban EV eruit zal zien. In het conceptmodel zat bijvoorbeeld een groot touchscreenscherm ter grootte van het gehele dashboard. De vraag is of deze optie het overleefd heeft. Zoals er ook vragen zijn rond een aantal andere zaken die destijds als heel vooruitstrevend werden gezien. Het grote probleem is vooral of deze innovaties al in grote aantallen geproduceerd kunnen worden door de fabrikant.

Bron: elektrischeauto.nl

HONDA NEEMT URBAN EV MEE NAAR GENEVE IN MAART

Recent Content