Honda Civic Type R wordt een ‘road devil’


Het prototype is ons inmiddels bekend. Hij zag er vet uit, maar voor de revival van de Type R mogen we toch wel iets extra’s verwachten. Met de teaser die Honda zojuist heeft gestuurd, lijkt dit wel goed te komen. Honda Civic Type R wordt een ‘road devil’.

Deze “raceauto voor de openbare weg” zal als concept zijn debuut beleven in Genève en laat zien hoe de productieversie er zo goed als uit komt te zien. Spitser gesneden, de lage stance, een dikke diffuser met vier uitlaten en flink uitgeklopte wielkassen met luchtgaten geven hem een sportiever uiterlijk. De achterspoiler is er één waar de Batmobile jaloers op kan zijn, met LED-verlichting in de vorm van duivelshoorns.

De technische details van de Type R zijn nog een geheim, maar in Tokio reed het prototype met minstens 280 pk en 400 Nm uit de 2,0-liter turbomotor. Sneller dan ooit (hij moet de Renault Mégane RS Trophy op de ‘Ring verslaan), met nieuwe vering en dempers moet het allemaal wat strakker worden. Techniek staat niet voor niets, dus het boenderen wordt ook nog eens zuiniger. Win-win!

Bron

Honda Civic Type R wordt een ‘road devil’

Recent Content