Honda Civic Tourer en eerste details Civic Type R


Deze Honda Civic Tourer is een heuse wereldprimeur, maar er zullen waarschijnlijk niet heel veel mensen in de rij gestaan hebben om deze Civic met extra bergruimte te bekijken. Niet dat het een lelijke of verkeerde auto is, maar simpelweg omdat het Honda op de een of andere manier niet lukt om in Nederland een gevoelige snaar te raken. Honda Civic Tourer en eerste details Civic Type R.

De Civic Tourer is 23,5 centimeter langer dan de hatchback en Honda claimt dat deze auto de grootste bagageruimte in zijn klasse heeft. We geloven Honda op hun woord. De techneuten van het Japanse merk hebben vooral hard gewerkt aan een nieuw adaptief dempingsysteem (Adaptive Damper System, ADS) dat er voor moet zorgen dat deze auto toch strak op de weg ligt.

Qua motoren kan er gekozen worden tussen een een 1.6-liter dieselmotor (120 pk/300 Nm) en een 1.8-liter i-VTEC benzinemotor (142 pk/174 Nm). De versie met 1.6 i-DTEC motor heeft een CO2 uitstoot heeft van slechts 99 g/km. Begin 2014 komt de Honda Civic Tourer op de markt.

Details Civic Type R

In Frankfurt kwam Honda ook met details op de proppen met betrekking tot de nieuwe Civic Type R die in 2015 pas op de markt komt. Die auto zal voorzien zijn van een 2.0-liter turbomotor met directe injectie die minimaal 280 pk levert. Het uiteindelijke doel is dat de Civic Type R de snelste auto met voorwielaandrijving wordt op de Nürburgring.

bron

Honda Civic Tourer en eerste details Civic Type R

Recent Content