HIER IS DE HYUNDAI『45』CONCEPT!


Tijdens IAA in Frankfurt werd ook de Hyundai『45』concept onthuld. Deze conceptauto brengt een hulde aan de Pony Coupé Concept die precies 45 jaar geleden werd voorgesteld aan het publiek. De Pony Coupé ging zo’n jaar later ook werkelijk in productie. De 『45』kent helaas een ander lot: hij komt niet in productie, maar staat model voor de nieuwe designtaal en techniek van Hyundai. HIER IS DE HYUNDAI『45』CONCEPT!

HYUNDAI『45』CONCEPT: WHAT’S IN A NAME?

Natuurlijk staat de ’45’ voor het aantal jaren dat de Pony Coupé nu oud is. Maar volgens Hyundai is er nog een andere reden: de hoeken waarin de voor- en achterzijde zijn getekend, zijn namelijk 45 graden. Hyundai geeft eveneens aan dat dit diamantvormig silhouet vaker zal terugkomen in hun ev’s.

Hoewel de kenmerkende hatchback lijnen die eerder opvielen zeker aanwezig zijn, staat de 『45』concept hoger op zijn wielen dan aanvankelijk leek. Hierdoor krijgt hij toch enigszins een SUV-uiterlijk. De kenmerkende ledjes zijn nog steeds volop vertegenwoordigd. Onderaan het portier geven bijvoorbeeld ledlampen de capaciteit aan van het accupakket.

VERNIEUWING VAN EEN OUD CONCEPT

De Hyundai『45』concept wordt gepresenteerd als een moderne interpretatie van de Pony Coupé. En modern, dat is hij zonder meer. Het concept is voorzien van flink wat camera’s, wat ervoor zorgt dat hij autonoom kan rijden. Net als bijvoorbeeld de Honda e maakt hij geen gebruik van zijspiegels, maar werden ook daar camera’s geplaatst. De volledig elektrische aandrijflijn is op een dergelijke manier weggewerkt, dat je een zee van ruimte hebt in de auto.

FUTURISTISCH INTERIEUR

Ook het interieur is hypermodern. Zo is de Hyundai『45』concept voorzien van schuifdeuren en gaan de voordeuren open in de tegengestelde richting. Hierdoor is er geen sprake van een B-stijl. Hyundai spreekt dan ook van een ‘Style set free’-strategie, waarbij je jouw interieur naar wens kunt indelen. Een ander futuristisch ogend item, zijn de draaibare voorstoelen. Bij autonoom rijden kan zo iedereen gezellig tegenover elkaar zitten. De Hyundai『45』concept beschikt niet over een regulier infotainmentsysteem dat gekoppeld is aan een digitaal display. Wel heeft hij eentje dat gebruik maakt van projectie.

Bron: elektrischeauto.nl

HIER IS DE HYUNDAI『45』CONCEPT!

Recent Content