HENRIK FISKERS ELEKTRISCHE SUV GAAT OCEAN HETEN


Henrik Fisker is een vermaarde auto-ontwerper. Als ondernemer in de e-mobility faalde hij helaas wel eens. Maar Henrik Fisker geeft niet op en is bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf en de ontwikkeling van nieuwe modellen. Zijn grootste troef, vertelde hij een tijdje geleden, wordt een elektrische SUV. Henrik Fisker heeft nu nieuwe informatie onthuld over het model wat zijn nieuwe start-up Fisker Inc. zal gaan bouwen. Het betreft een mid-range SUV welke “Ocean” zal gaan heten. De officiële lancering zal op 4 januari 2020 plaatsvinden. HENRIK FISKERS ELEKTRISCHE SUV GAAT OCEAN HETEN.

PROTOTYPE

Fisker heeft al verschillende schetsontwerpen en teasers van zijn elektrische SUV laten zien. De afbeeldingen die nu zijn vrijgegeven, geven een beter beeld. Het betreft een 4,64 meter lange SUV die over ruim twee maanden zal worden onthuld. Dat zal Fisker een prototype tonen dat al nagenoeg gereed zal zijn om in productie genomen te worden.

Fisker Ocean elektrische SUV

FISKER OCEAN

Die serieproductie vindt niet aansluitend op de première plaats. De Fisker Ocean zal pas vanaf eind 2021 worden geproduceerd. Dat wil zeggen dat de Fisker Ocean in 2022 in de Verenigde Staten op de markt zal komen. Daar zal hij een prijs van minder dan 40.000 dollar (excl. Belastingen) krijgen. Standaard krijgt de Ocean één motor. Optioneel zijn er twee motoren, dus één voor en één achter, beschikbaar waarmee de Ocean dus ook meteen  vierwielaandrijving heeft. Naar verwachting krijgt het basismodel een accupakket met een capaciteit van ongeveer 80 kWh. Daarmee bedraagt de actieradius ongeveer 480 kilometer in één keer. Bovendien krijgt de Ocean zonnecellen op het dak. Volgens Henrik Fisker zullen deze zonnecellen zo’n 1600 kilometer per jaar aan gratis elektriciteit opwekken.

“MEEST DUURZAME AUTO TER WERELD”

Henrik Fisker spreekt over de “meest duurzame auto ter wereld”. Zoals de naam doet vermoeden spant hij zich in om zo min mogelijk bij te dragen aan de plastic soep in de oceaan. Daarom wordt er in de Fisker Ocean zoveel mogelijk gerecycled materiaal gebruikt, zoals oude plastic flessen of afgedankte T-shirts. Het interieur moet bovendien veganistisch zijn.

Fisker Ocean elektrische SUV

LUXUEUS MAAR BETAALBAAR

Verder moet de Ocean volgens Fisker een luxueuze maar betaalbare auto worden. De Ocean kenmerkt zich onder anderen door een ruim interieur, een groot panoramadak en een innovatieve gebruikersinterface. Via een head-up display wordt alle essentiële informatie weergegeven op de voorruit.

EMOTION IS NOG NIET KLAAR

Oorspronkelijk zou de EMotion, een luxe sportwagen, het eerste in serie gebouwde model van Fisker Inc. worden. Helaas is de voor dit model geplande accu met nieuwe solid-state technologie nog niet klaar voor serieproductie. Daarom werd de marktintroductie van de Ocean, die bovendien een grotere doelgroep aan zal spreken, vervroegd. De Fisker Ocean wordt uiteindelijk één van de drie betaalbare elektrische auto’s van het merk.

Bron: elektrischeauto.nl

 

HENRIK FISKERS ELEKTRISCHE SUV GAAT OCEAN HETEN.

Recent Content