Hallo, Twizy Cargo!


Ondanks het uitblijvende succes van Renault’s elektrische divisie, breidt het Franse merk de line-up van hun kleinste, de Twizy, uit. Speciaal voor ondernemers en met name koeriers nemen zij binnenkort de Renault Twizy Cargo in productie. Hallo, Twizy Cargo!

Een ‘derde deur’

In plaats van een extra stoel is deze Twizy Cargo uitgerust met een extra deur aan de achterzijde waarachter zich een ‘kofferruimte’ bevindt die plaats biedt aan maximaal 180 Liter of 75 kg bagage. Om dit te bewerkstelligen heeft Renault de passagiersstoel verwijderd. De derde deur laat zich tot 90 graden openen en is separaat afsluitbaar met de contactsleutel.

Plastic zeiltjes

De Twizy Cargo is in de basis gelijk aan de normale Twizy. Dit houdt in dan de ‘auto’ is voorzien van een vierpuntsgordel en een airbag. Verder kun je kiezen voor accessoires als een radio met Bluetooth functie, Garmin navigatie en, jawel, portieren! Dat zijn plastic zeiltjes waarmee wij als inzittenden worden beschermd tegen de elementen. De Twizy is leverbaar in diverse leuke kleurtjes en laat zich zelfs personaliseren.

Vijftig tot honderd kilometer

Net als bij de normale Twizy is ook de Twizy Cargo leverbaar met twee verschillende elektromotoren. De zwakste versie levert een vermogen van vijf pk die zorgt voor een topsnelheid van maximaal 45 km/u. Op deze manier is de auto extra aantrekkelijk voor een jonge groep mensen aangezien een bromfietscertificaat volstaat. De krachtigere zeventien pk versie haalt een topsnelheid van 85 km/u. Voor deze variant is wél een autorijbewijs verplicht. De elektrische actieradius is afhankelijk van de omgeving waar er wordt gereden. In stedelijk gebied kun je met de Twizy ongeveer honderd km probleemloos afleggen. Op hogere snelheid daalt de actieradius drastisch richting de vijftig km.

On board laadsysteem

Het opladen van de Twizy is op diverse manieren mogelijk. Zo kun je de auto thuis of op het werk opladen via een regulier stopcontact in drie en een half uur. Via de Renault dealer is het mogelijk om een verloopstekker te kopen waarna je de Twizy ook kunt opladen aan een openbare laadpaal. Echter neemt de laadtijd dan niet af aangezien het on board laadsysteem het laadvermogen weer reduceert. Ook een snellaadfunctie zoals bij de grotere elektrische Renaults is niet mogelijk.

KIA, MIA en Vamil

De prijzen van de Renault Twizy Cargo zijn uiterst aardig. Zo koop je een Twizy Cargo vanaf € 7,990,- voor de 45 km/u versie terwijl de 85 km/u variant slechts € 800,- meer kost. Voor ondernemers is de Twizy Cargo uitersts aantrekkelijk. Door allerhande aftrekposten als de KIA, MIA en Vamil, zijn de kosten van de Twizy Cargo, bij wijze van spreken, verwaarloosbaar.

 

Hallo, Twizy Cargo!

Recent Content