GROTE OPENING TESLA GIGAFACTORY: 29 JULI


Tesla heeft aan Amerikaanse klanten bevestigd dat de grote opening van de nieuwe Gigafactory in Nevada nabij is. De deuren openen voor het eerst op vrijdag 29 juli. GROTE OPENING TESLA GIGAFACTORY: 29 JULI.

GIGANTISCH

“Met trots kondigen wij aan dat de Gigafactory Grand Opening plaatsvindt in de avond van vrijdag 29 juli bij onze fabriek net buiten Reno, Nevada”, zo schrijft Tesla aan haar klanten. In juni 2014 ging de eerste paal van de gigafabriek de grond in. Dat de opening al in juli plaatsvindt is dus vrij opvallend omdat het complex enorm is. De naam Gigafactory is geïnspireerd op de geplande jaarlijkse batterijproductie van de fabriek van 35 gigawattuur (GWh). ‘Giga’ staat voor miljard.

LITHIUM-ION BATTERIJEN

Tesla hoopt met de Gigafactory elektrische auto’s in voldoende grote volumes te kunnen produceren. In de fabriek vindt de productie van lithium-ion batterijen plaats, natuurlijk op grote schaal, want Tesla verwacht tegen het eind van dit decennium jaarlijks 500.000 auto’s per jaar te bouwen.

VOLLEDIGE CAPACITEIT

“We verwachten met de productie van de batterijen te kunnen beginnen in 2017”, meldt Tesla. “Tegen 2020 zal de gigafabriek zijn volledige capaciteit behalen.” De Amerikaanse autobouwer verwacht dat de kostprijs van het batterijpack per kWh kan dalen met meer dan 30 procent. Om het milieu tegemoet te komen, gebruikt Tesla duurzame energiebronnen voor de productie, zoals zonne-energie.

zerauto.nl

GROTE OPENING TESLA GIGAFACTORY: 29 JULI.

Recent Content