GREAT WALL MOTORS HEEFT DE EERSTE VAN VIER ELEKTRISCHE MODELLEN OP DE WEG


Het Chinese Great Wall Motors heeft de ORA1 officieel gelanceerd. De auto moet de goedkoopste elektrische auto op de markt worden. Voor een prijs van omgerekend rond de 8.500 euro is de goedkoopste variant al verkrijgbaar. Dat de auto weinig kost, betekent niet dat deze ook weinig kan. Het tegendeel is waar. GREAT WALL MOTORS HEEFT DE EERSTE VAN VIER ELEKTRISCHE MODELLEN OP DE WEG.

ACTIERADIUS

De auto van GWM is weliswaar klein en compact, maar daar zit ook direct het voordeel in. De auto kan relatief ver rijden met relatief weinig accu capaciteit. Een actieradius van 350 kilometer, is bijvoorbeeld zelfs voor de meest voordelige uitvoering van de auto al standaard. Dit is te danken aan de motor van 35 kW.

NIEUWE BLIK

De ORA1 van Great Wall Motors is gemaakt met een geheel nieuwe blik op het ontwerpen van auto’s. De auto is gebaseerd op het ME-platform dat de fabrikant gaat gebruiken voor al haar elektrische auto’s. Daar komt bij dat het geen auto is die ooit al in een brandstofuitvoering op de markt is geweest. Bij het ontwerp is vanaf het eerste moment van elektrische aandrijving uitgegaan. Daaruit is een kleine stadsauto ontstaan, die flink compacter en lager in gewicht is dan vergelijkbare auto’s die op brandstof rijden. Dit moet vooral jonge automobilisten over de streep trekken.

PLANNEN VAN GREAT WALL MOTORS

De auto rijdt, zoals te verwachten viel, voorlopig alleen nog in China op de weg. Er zijn meerdere varianten en meerdere kleuren verkrijgbaar. De fabrikant gaat in de komende drie jaar nog drie elektrische modellen lanceren. Hoe het gesteld is met de plannen om de markt ook buiten China te veroveren, is op dit moment nog onduidelijk. Wel is bekend dat op korte termijn 300 nieuwe dealers worden geopend in 72 verschillende steden in het eigen land. Daarmee moet snel succes worden geboekt.

Bron: elektrischeauto.nl

GREAT WALL MOTORS HEEFT DE EERSTE VAN VIER ELEKTRISCHE MODELLEN OP DE WEG.

Recent Content