GREAT WALL MOTOR LANCEERT DE ORA R1 STADSAUTO


De Chinese autoproducent Great Wall Motor lanceert haar nieuwste vlaggenschip. Ook dit model wordt onder de merknaam ORA gevoerd en gaat de ORA R1 heten. De term vlaggenschip doet meestal een groot en luxe voertuig vermoeden. Dat is hier, althans naar Europese maatstaven, niet bepaald het geval. De ORA R1 is namelijk een compacte stadsauto met een actieradius van zo’n 300 kilometer. De verkoopprijs is opvallend laag, de R1 is in China namelijk verkrijgbaar vanaf een kleine 7600 euro. GREAT WALL MOTOR LANCEERT DE ORA R1 STADSAUTO.

NIEUW DISTRIBUTIENETWERK

Ning Shuyong, general manager van ORA en tevens vice president van Great Wall Motor, vertelt over de ORA R1: “De nieuwe ORA R1 biedt zijn gebruikers een ongeëvenaarde ervaring. ORA vervangt het gebruikelijke systeem waarbij de dealers zorgdragen voor de verkoop, distributie, service, onderhoud en onderdelen. ORA bouwt aan een nieuw netwerk dat bestaat uit ORA Home en diverse experience centers en slimme outlets in de zakelijke wijken van de Chinese steden. Daarnaast wordt de informatie, die afkomstig is uit de gegevens van de ORA-app, de website en de Tmall webshop in de cloud gecombineerd voor de ontwikkeling van nieuwe offline verkoopmethoden, dienstverlening en vervoersdiensten voor zowel bestuurders als passagiers.“

ORA R1 EV

ACTIERADIUS

De ORA R1 is grotendeels gebaseerd op het studiemodel dat eerder dit jaar is geïntroduceerd. De R1 is voorzien van een accupakket met een capaciteit van 33 kWh. Daarmee haalt de EV een actieradius van 320 mijl volgens de NEDC-standaard. In de praktijk zal deze een stuk lager liggen, waarschijnlijk om en nabij de 250 kilometer. Dat is natuurlijk ook ruim voldoende voor gebruik in een stedelijke omgeving.

PRESTATIES

Je moet geen indrukwekkende prestaties van de ORA R1 verwachten. Hij is voorzien van een elektromotor met een vermogen van 35 kW. Dat is weinig voor een auto van deze afmetingen. De elektrische motorfietsen van Zero Motorcycles hebben bijvoorbeeld motoren met een vermogen tot wel 52kW. De topsnelheid van de ORA R1 zal naar verwachting rond de 100 kilometer per uur liggen. Ook dit is natuurlijk voldoende voor stadsgebruik en een incidentele rit op de snelweg.

PRIJS

Het grootste voordeel van de ORA R1 is natuurlijk de laagste prijs. Deze is gesubsidieerd zodat we een beetje een vertekend beeld krijgen. De verkoopprijs na deze voordeeltjes bedraagt tussen de 59,800 en 77,800 Chinese Yuan. Omgerekend naar de actuele koers ligt de prijs dan tussen de 7600 en 9900 euro. Verder is de ORA R1 nu al verkrijgbaar en geeft Great Wall Motor een garantie van 3 jaar of 120.000 kilometer op de gehele auto en 8 jaar of 150.000 kilometer op de belangrijkste componenten. Tot nu toe is de ORA R1 alleen in China verkrijgbaar. In het verleden heeft Great Wall Motor echter interesse getoond om de elektrische auto’s van ORA wereldwijd te gaan verkopen.

Bron: elektrischeauto.nl

GREAT WALL MOTOR LANCEERT DE ORA R1 STADSAUTO.

Recent Content