Gouden Infiniti trekt bekijks in China


In de landen met de ‘nieuwe rijken’ kan het er vaak niet protserig genoeg aan toe gaan, waarbij goud of iets anders glimmends een kleurtje is dat je meer dan eens op een auto aantreft. We noemen de met goud bedekte Porsche en de M5 met goudwrap in Rusland, een chromen Spyker in de Oekraiene en een goud-chromen C63 in Dubai. Ook China houden ze van bling, getuige deze Infiniti. Gouden Infiniti trekt bekijks in China.

Dit G37-ijdelheidsprojectje stond tentoongesteld in een juwelierszaak in Nanjing, China, als uithangbord voor de zaak in de hoop klanten naar binnen te lokken. En we praten hier niet over een wrap, maar over een auto die daadwerkelijk met een laag goud is bedekt. Maar het werkt natuurlijk altijd beter als je er mee in de openbaarheid verschijnt, en dus werd er een klein testritje gemaakt. So far, so good.

Probleem is echter dat er geen kentekenplaten op de G37 cabrio zaten, en dus werd deze zonder pardon door de autoriteiten op een sleepwagen gezet, onder toeziend oog van honderden nieuwsgierige Chinezen. Een duur geintje voor de juweliers, en met recht een hele harde #fail. Ze hebben 10 dagen om hun achterstallige wegenbelasting te betalen, anders kan het ding zonder pardon in de crusher verdwijnen.

Bron

 

Gouden Infiniti trekt bekijks in China.

Recent Content