GOOGLETIJD: HALF EUROPA ZOEKT BMW


Het automotive zoekgedrag van Google-gebruikers van 2016 in kaart gebracht. Wat blijkt? Europa loopt helemaal warm van BMW maar op wereldvlak is Toyota de meest ingetikte constructeur op de zoekmachine. GOOGLETIJD: HALF EUROPA ZOEKT BMW.

Zoekmachine Google, er zijn er die er Google intypen om op Google uit te komen. Om maar te zeggen dat het net zoals Facebook één van die vaste waardes is in internetland. Vooral ook een interessante tool om zoekgedrag van mensen en zelfs landen te bestuderen. Want hoe zit het nu eigenlijk, welk automerk wordt het meest ingetypt in België? Wel, BMW gaat met de Belgische prijs lopen in 2016. En ze kunnen er meteen Nederland, Luxemburg, het VK, Duitsland en ongeveer heel Oost-Europa bij rekenen. Om maar iets te zeggen over de populariteit van het merk uit München.

Uitzondering is zoals gebruikelijk Frankrijk, waar Renault de meest gezochte zoekterm is in autoland. De Italianen, die zoeken dan weer op Fiat. Spanje op Seat? Nope, wel op Volkswagen. Niger is het enige land met een extreem dure smaak, want daar is de meest ingetypte auto-zoekterm Bugatti.

 

GOOGLETIJD: HALF EUROPA ZOEKT BMW.

Recent Content