Google toont eerste eigen autonome auto!


Hij klinkt elektrisch, lijkt op Vitamientje uit Suske & Wiske, rijdt maximaal 40 km/u, en er worden 100 stuks van gebouwd om de komende tijd te testen in Californië; aanschouw Googles eerste eigen autonome auto! Google toont eerste eigen autonome auto!

Tot nu toe werd er met autonome functies vooral in Priussen, Lexussen en dergelijke getest, maar zojuist onthulde Google zijn eerste zelfgebouwde autonome prototype aan de wereld. Het is een hoog rond autootje zonder stuur of pedalen (de eerste te bouwen proto’s van de reeks van 100 krijgen deze wel), waarin een bank met plaats voor 2 personen is geplaatst. Het interieur is verder minimaal:

On the inside, we’ve designed for learning, not luxury, so we’re light on creature comforts, but we’ll have two seats (with seatbelts), a space for passengers’ belongings, buttons to start and stop, and a screen that shows the route—and that’s about it.

Of dit ook een voorbode is voor een eigen auto van Google is de vraag. In het verleden zinspeelde de techgigant meermalen op een geheel eigen model. Dit zou de aanzet hiertoe kunnen zijn, hoewel het aan de andere kant niet zo moeilijk is om een eigen voertuig voor testdoeleinden in elkaar te timmeren. Bovenstaande impressie toont hoe het model er uit moet zien als het af is, een video vol blije verwonderde mensen vind je hier!

Google toont eerste eigen autonome auto!

Recent Content