Google Auto Link: besturingssysteem voor auto’s komt eraan!


De strijd tussen Google en Apple krijgt na de aankomende Google I/O-conferentie een heel nieuwe dimensie. De zoekgigant brengt Android namelijk naar je auto en volgt daarmee het voorbeeld van Apple’s CarPlay. Google Auto Link: besturingssysteem voor auto’s komt eraan!

Google en Apple vochten tot op heden vooral om marktaandeel in de smartphonewereld, maar daar gaat dus verandering komen. Google komt namelijk met een eigen gezondheidsplatform én een besturingssysteem voor auto’s, zo melden bronnen van Automotive News. Dat systeem staat intern bekend als Google Auto Link en moet zorgen voor de verbinding tussen je auto en je Android-smarthpone, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden.

Auto Link is het resultaat van Google’s samenwerking met chipmaker Nvidia, Audi, General Motors, Honda en Hyundai, ook wel de Open Automotive Alliance. Zij maakten eerder al bekend dat Android nog dit jaar de overstap naar de gemotoriseerde vierwielers zou maken en naar nu blijkt zien we de eerste demonstraties al tijdens Google I/O, op 25 en 26 juni in San Francisco.

Tot nu toe experimenteerden fabrikanten zelf met allerlei systemen, maar dat leverde nooit hetzelfde gebruiksgemak als iOS of Android. Het ligt dus voor de hand om voor de op auto’s gerichte variant van Apple of Google te kiezen. Apple kondigde zijn besturingssysteem voor auto’s, Carplay, al in maart aan tijdens de autoshow van Genève. CarPlay verschijnt nog dit jaar in auto’s van Honda, Hyundai, Jaguar, Mercedes en Volvo.

Google Auto Link: besturingssysteem voor auto’s komt eraan!

Recent Content