GOEDKOPERE VERSIE VAN DE AUDI E-TRON OP KOMST


Net zoals Tesla meerdere versies van een model aanbiedt, gaat Audi dat nu ook met de e-tron doen. In navolging van de Audi e-tron 55 komt er ook budgetvriendelijkere e-tron 50 variant. Wat minder vermogen, een lichtere accu en niet te vergeten: hij zal nog dit jaar leverbaar zijn. GOEDKOPERE VERSIE VAN DE AUDI E-TRON OP KOMST.

Vooral dat laatste is natuurlijk interessant voor zakelijke rijders. Hij valt dan immers nog onder de oude bijtellingsregeling waardoor er voor de eerste 50.000 euro maar 4% bijtelling voor deze auto hoeft te worden afgedragen. Maar de komst van de goedkopere Audi e-tron zal niet zozeer met de Nederlandse bijtellingsregeling te maken hebben. Audi heeft aan Tesla, nu Model 3 volop leverbaar is, een stevige concurrent en zal er dus alles aan moeten doen om de e-tron aan de man te brengen.

AUDI E-TRON 50

Wie voor de betaalbaardere variant van de Audi e-tron kiest, hoeft niet zo gek veel in te leveren aan vermogen, koppel en actieradius. De Audi e-tron 50 heeft nog steeds vierwielaandrijving en een respectabel vermogen van 313 pk. De twee motoren (een voor iedere as) leveren samen een koppel van 540 Nm. De prestaties zijn met die motoren nog altijd uitstekend, zo sprint de Audi e-tron 50 in slechts 7 seconden naar de 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 190 km/uur. Het accupakket heeft een capaciteit van 71 kWh waarmee een actieradius van ruim 300 kilometer mogelijk is. Snelladen van de Audi e-tron 50 gaat helaas iets langzamer dan bij de e-tron 55, namelijk tot 120 kW. Normaal (thuis) laden kan met 11 kW.

PRIJZEN

De exacte releasedatum is nog niet bekend maar de e-tron 50 moet volgens Audi in ieder geval eind dit jaar leverbaar zijn, wat voor zakelijke rijders dus interessant kan zijn. De basisprijs van de normale Audi e-tron 55 is € 82.400, voor de betaalbaardere e-tron 50 heeft Audi de vanafprijs vastgesteld op € 70.950.

BIJTELLING 2019 EN 2020

Wat betreft de bijtelling: de mensen die de auto nog dit jaar zakelijk kan registreren, dragen 4% bijtelling af over de eerste € 50.000 van de cataloguswaarde en 22% over het restant. Als de registratie na 1 januari 2020 plaats vindt, bedragen deze percentages respectievelijk 8% en 22%. Ook de nieuwe Audi e-tron 50 Quattro zal net als zijn krachtige broer in de Audi-fabriek in Brussel worden gebouwd.

Bron: elektrischeauto.nl

GOEDKOPERE VERSIE VAN DE AUDI E-TRON OP KOMST.

Recent Content