Goedkoop head-up display is de ideale accessoire?


Geen geld voor een dikke nieuwe S-Klasse met zo’n hip head-up display (HUD)? Geen man overboord: ook in je zesdehands trapbak kan je een HUD monteren, voor omgerekend nog geen 400 euro. Goedkoop head-up display is de ideale accessoire?

Wat is het?

Het systeem heet Navdy, een stand-alone apparaat dat je op je dashboard kunt plaatsen. Sleutelterm is ‘hou het simpel’. Toch belooft het alles voor je snufferd te projecteren dat je nodig hebt: snelheid, toerental, waarschuwingslampjes, maar ook navigatie, en een telefoonscherm (dat je door te swypen kunt bedienen). Via Bluetooth verbind je het scherm met je smartphonevehicle, de app die je draait doet de rest.

Hoewel de naam misschien wat Russisch klinkt, is Navdy een startup uit San Fransisco. Ze bieden hun product voor $499 aan, omgerekend een kleine 400 euro. Mensen die pre-orderen voor verzending in 2015 krijgen ‘m zelfs al voor $299 mee. Een aardig verschil met de HUD die je voor 1.483 euro op de optielijst van je 5 Serie moet aanvinken.

Een alternatief voor Google Glass?

Zoals je wellicht hebt meegekregen is het gebruik van Google Glass in de auto niet onomstreden, althans in de VS. Of je met Navdy een goed alternatief in handen hebt kunnen we niet zeggen, want we hebben het systeem zelf nog niet in handen gehad, maar als we op de video af mogen gaan, ziet het er veelbelovend uit. Voor het gros van de mensen die geen gloednieuwe luxe auto rijden wordt een HUD zo bovendien bereikbaar.

Is het je nog te duur? Dan kan je altijd nog budgetshoppen bij Garmin. Van straaljagers, via auto’s van de topklasse, naar je vierdehands Suzuki Swift: Technology downtrickle, we houden ervan.

Goedkoop head-up display is de ideale accessoire?

Recent Content